Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KANAA JA MANSIKKA-AVOKADOSALSAA

Kuvateksti

HENNAN HERKULLINEN MANSIKKA-AVOKADO - SALSA

JA KANANRINTAA

 

Tämä ihana  ruoka  syntyi siten että muistin kun ystäväni kerran teki meille jonkun liharuoan lisukkeeksi  jotain tällaista "salsaa" . En silloin muistanut painaa mieleeni mitä siinä oli, muuta kuin melonia ja avokadoa,  mutta veikkaan että hän oli sekoittanut salsaan myös jotain vihannesta, ehkä paprikaa…. Se oli kyllä hyvää.

 

Nyt kun  kaupoissa on jo kauniita tuontimansikoita (etenkin belgialaiset mansikat ovat yllättävän hyviä!) niin ajattelin tehdä salsan niistä mauista, joita itse rakastan eniten eli

eri meloneita, mansikkaa, avokadoa, paahdettuja pinjansiemeniä (kuten ohjeistani näkee, niistä pidän erityisen paljon), ruohosipulia (voi myös kokeilla mietoa kevätsipulia!),  rucolaa.    Jos ei pidä sipulista, voi jättää pois mutta se teki kyllä aika hauskan makuyhdistelmän (käytin tässä ruohosipulia).  Jos ei pidä rucolasta, tähän sopisi todella hyvin myös basilika.   Tämä on oikeastaan siitä aika ihana ruoka, että ei ole niin väliä jos kaupasta ei löydy tähän joka kerta kaikkea. Älä siis vaan lähde etsimään useasta kaupasta vaan käytä saatavuuden mukaan. Tässä voisi olla kerralla vain  toistakin melonia,  tässä voisi olla mansikoiden tilalla jopa  tuoreita viikunakuutioita, tai kypsiä tomaatteja tai  pinjansiementen tilalle voisi kokeilla saksanpähkinöitä.  Jopa hyvät rypäleet voisivat sopia tähän. Älä kuitenkaan laita kerralla kaikkea sekaisin vaan valitse aina vain osa, ettei tule liikaa makuja.  Yksinkertainen on  aina parempaa kuin "sillisalaatti". 

 

 

Näitä tarvitset:

 

Kananrintoja (yksi  per syöjä).  Marinoi se mieleiseksesi tai käytä valmismarinoituja. Minä ostin tähän Lidlistä Kartanon rintafileitä, pippurimarinoituja, ja pidän niistä todella paljon.   Mieti kuitenkin millaisen valmismarinoidun paketin otat, että se sopii näihin makuihin.  Voit myös ottaa naturell (maustamaton) ja maustaa sen oman maun mukaan.

 

suolaa, pippuria

voita paistamiseen

 

tuoreita mansikoita

avokadoja

kypsää mehevää cantaloupemelonia  (verkkomeloni)

kypsää mehevää hunajamelonia

rucolaa

ruohosipulia

pinjansiemeniä (paahdettuina)

 

kastikkeet annoksessani: 

tummaa balsamicoa sekä vaaleaa sitruunabalsamicoa (myös tavallinen vaalea käy)

 

 

Tee näin:

Paista ensin kuumalla ja kuivalla pannulla pinjansiemenet. Älä polta! Ne palavat niin kovin äkkiä!  Jätä siemenet lautaselle syrjään odottamaan.

 

Paista  sitten kananrinnat paistinpannulla voissa. paista ensin kummaltakin puolelta kaunis rusehtava paistopinta että paistinpannu on  melko kuuma ja sitten pienennä lämpöä ja anna kananrintojen kypsyä läpikotaisin. Älä ylikypsennä kanaa, sillä se kuivuu ja muuttuu huonoksi.  Jos olet epävarma kypsyydestä,  leikkaa kananrinta kahtia vaikkapa kauniisti viistosti  niin näet onko se kypsä. Jos ei ole, jatka paistamista. Jos on, niin  voit asetella kaksi leikattuakin palaa kauniisti lautaselle. Voit tietenkin myös viipaloida  koko kananrinnan  viistosti leikatuiksi kauniiksi siivuiksi. 

 

Tee  salsa sillä välin kun kana kypsyy:

kuutioi kauniiksi paloiksi melonit, avokadot ja mansikat. 

Laita ne  johonkin leivontakulhoon.   Laita sekaan pinjansiemenet, rucolan kauniita pieniä lehtiä (ei paljoa varsiosaa mukaan) ja  ruohosipulisilppua.

Älä sekoita voimakkaasti, etteivät pala muussaannu vaan kääntele hyvin varovaisesti lusikalla nostellen ainekset sekaisin.

 

Lusikoi salsa sitten lautaselle haluamallasi tavalla. Minä laitoin lautasen reunoille  "ringin" salsasta, mutta voisi se olla myös vain keko keskellä lautasta ja kananrinta siihen keon päälle tai vierelle. 

 

Nosta lämmin kananrinta lautaselle.

 

kastikkeeksi sopii vaalea balsamico (sitä ei näe kuvasta juurikaan mutta on hyvää) ja myös hieman tummaa balsamicoa. Älä laita kumpaakaan, mutta etenkään tummaa kastiketta liikaa, sillä se on vahvaa, eikä ole tarkoitus että se peittää makuja.

 

Arkiruoaksi voi  salsaan tulevat melonit, mansikat ja avokadot kuutioida nopeasti  hieman erilaisiksi  kuutioiksi mutta jos vierasannoksia teet, niin kannattaa kuutioida palat melko kauniiksi ja jättää ns. "jämäpalat"  omiin muihin  välipaloihin tai  hedelmäsalaattiin. 

 Olen tähän lautaselle laittanut myös pinjansiemenet  erikseen, samoin rucolan muutamia lehtiä oikein asetellut kauniisti enkä laittanut niitä salsan joukkoon.   Eli lautaselle asettelu  voi tapahtua hieman hitaammin  jos tekee annokset vieraille.   Jos sinulle tulee lapsivieraita,  suosittelen jättämään balsamicokastikkeet  heidän lautasiltaan pois, ja laittamaan kastikkeet erillään pöytään. Balsamicot  jakavat usein mielipiteitä lasten keskuudessa.