Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

OMENAKAURAPAISTOS JA SIIRAPPIA

Tällaisen omenapaistoksen teko on nopeaa ja helppoa. Paljon nopeampaa kuin piirakan teko! Olisikohan valmistusaika ollut 5 minuuttia ja lisäksi vielä paistaminen uunissa.

UUNIOMENAPAISTOS

 

Olen vuosia tehnyt tällaisia erilaisia paistoksia joissa ei ole pohjaa vaan vain kaurahiutaleista tehty päällinen.  Aina varioin näitä ja kokeilen uusia juttuja. Alussa laitoin jauhoakin joukkoon -  nykyään vain kaurahiutaleita. Tässä versiossa on myös siirappia  aiemman sokerin sijaan ja vaniljasokeri ja kaneli tuovat kivan pikkulisän makuun.

Varioimismahdollisuuksia on paljon. 

 

Näitä tarvitset:

 

kotimaisia omenoita siemenet poistettuna ja lohkottuna

½ dl vaaleaa siirappia

100 g voita

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia (tai maun mukaan. Jos ei pidä kanelista, jättää pois)

4 dl kaurahiutaleita

tarjoiluun vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

koristeluun voi laittaa herukan terttuja kuten kuvassa tai jättää pois (tai tehdä omanlaisen koristelun syötävistä kukista tms.)

 

Näin teet:

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Laita omppulohkot voidellun, pyöreän piirakkavuoan pohjalle. En muistanut laskea montako omenaa siihen meni mutta suunnilleen 8-10 pienehköä/keskikokoista omenaa riippuen tosiaan paljon koosta. Valuta siirappi tasaisesti omenoiden päälle. Laita kattilaan voi ja sulata se. Lisää sinne sokeri, vaniljasokeri,kaneli ja kaurahiutaleet. Laita omenoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita paistos uuniin 200 asteeseen noin 20-30 minuutiksi tai kunnes omenat ovat pehmeitä (riippuu paljon lajikkeesta ja  minkä kokoisiksi paloiksi omenat viipaloit tai kuutioit).

 

Anna paistoksen jäähtyä hetki että maut tasaantuvat. Kuumana se ei ole hyvää mutta  se saa jäädä lämpimäksi - silloin siihen sulaa jäätelö ihanasti. Voit laittaa jäätelöpalloja paistoksen päälle josta halukkaat voivat ottaa jäätelöä lisäksi. Siirappiraidat jäätelön päälle kruunaavat kaiken.

 

HUOM. Paistos maistuu kylmänäkin!

Silloin suosittelen vaniljakastiketta jäätelön sijaan.