Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

POSSUN FILETTÄ JA GRANAATTIOMENA-VANILJARISOTTOA

possun sisäfile paistettu kokonaisena ja leikattu valmiina siivuiksi

POSSUN SISÄFILE KOKONAISENA

 

Voit tehdä possunfileen kokonaisena ja leikata siivuiksi. Tee file kuten alla ohje eli ruskista pannulla, laita uunivuokaan jne. Käytä alla olevaa "palmikko"ohjetta kaikilta muilta osin paitsi älä tee tuota palmikkoa vaan paista file kokonaisena.

Tai voit kokeilla fileen palmikkona kuten alla.

 

Possun sisäfile palmikkona ja tarjoilulautasella kokonaisena

POSSUNSISÄFILE-PALMIKKO

Possun sisäfileen voi leikata raakana kolmeen samankokoiseen pitkään suikaleeseen ja letittää kuten tukkaletin!  Käytä pieniä filepaloja niin leteistä ei tule liian paksuja.

Näitä tarvitset noin 4 annokseen:

4 possun sisäfileetä, á  225-300 g
öljyä paistamiseen

Poista fileistä mahdolliset kalvot. Viipaloi fileet pituussuunnassa kolmeen suikaleeseen.  (siis joka file kolmeen suikaleeseen)  Palmikoi lihat kuten tukkaletti. 

Kuumenna pannulla loraus öljyä  ja pyöritä letit öljyssä että pinta ruskistuu kauniisti.  Laita  letit uuniin uunivuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.  Jos käytät lihapaistomittaria, niin  sianliha on kypsää noin 70-71 asteessa.  silloin sisäfile on kuitenkin jo liian kuivaa.  Suosittelen että otat sisäfileen pois uunista kun sisälämpö on  noin 68-69 ja kääri file tiukasti folioon jolloin liha jälkikypsyy.  

 

JOULUINEN  GRANAATTIOMENA-VANILJARISOTTO

 

Risottoon tarvitset noin 4 hlö:lle:

1 rkl oliiviöljyä sipulin kuullottamiseen

3 pientä salottisipulia

1 valkosipulin kynsi

1 vaniljatanko (puolita se pituussuunnassa)

120 g hyvää laadukasta risottoriisiä  (Carnaroli, Arborio)

1 dl  puolimakeaa (tai makeaa) valkoviiniä

3 dl  kuumaa kanalientä 

10 g voita

1 rkl mascarponejuustoa

10 g hienoksi raastettua laadukasta vanhaa parmesanjuustoa  (huom. Jos parmesaanijuusto ei ole tarpeeksi "vanhaa", niin risotosta tulee helposti liisterimäistä!)

suolaa ja mustapippuria myllystä

 granaattiomenan siemeniä maun mukaan  (loput voi laittaa vaikkapa salaattiin tai syödä sellaisenaan)

 

Tee näin:

Silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi hienoksi.  Kuullota niitä  sekä myös vaniljatankoa puolitettuna pituussuunnassa    oliiviöljyssä kattilassa mutta ne eivät saa laisinkaan ruskistua vaan vain hautua pehmeiksi!    Lisää sitten riisi ja anna hautua vielä minuutti pari. Älä vaan anna riisin ruskistua!!    Lisää valkoviini ja  keitä hiljaisella tulella kunnes viini on imeytynyt täysin riisiin. 

Lisää kuumaa kanalientä  3-4 erässä ja sekoita joka lisäyksen jälkeen.  Keitä hiljaisella tulella näin kunnes kaikki liemi on imeytynyt riisiin ja riisi on pehmeää. Risottoriisi ei saa mennä ylipehmeäksi,  hampaille pitää jäädä "pikkuisen purtavaa" mutta ei paljoa. Älä jätä siis riisiä  raa´aksikaan.  

 

Sillä välin kun riisi keittyy, halkaise granaattiomena ja ota talteen siemenet. Muuta osaa granaattiomenasta ei syödäkään. 

Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin ja se on kypsää,   ota risotto pois  liedeltä,  lisää risoton joukkoon  vielä voi, mascarpone ja parmesaaniraaste. 

Lisää granaattiomenan siemenet  huoneenlämpöisinä vasta valmiin risoton päälle, niitä ei lämmitetä!

 Kokoa annos kuten kuvissa. Joko possuletti kokonaisena, risotto vieressä  tai  possuletti  risottopedin päälle.

Voit myös tehdä annoksia ja leikata joko letin pienemmäksi  tai jos  teit fileen ihan kokonaisena (ei letitettynä) niin leikkaa filee viipaleiksi. 

Koristele salaatein tai yrtein. Kuvassa on käytetty Viinisuolaheinän lehtiä. Myös punamangoldista saisi kivan jouluisen sävyn.