Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU PITSIREUNALLA JA KAUDEN MARJOJA (myös gluteeniton ohje alla!)

Kakun voi koristella runsaalla määrällä marjoja (ehkä 1/2 l - 1 litra marjoja) tai alla olevalla tavalla....

Tässä kuvassa sama kakku on koristeltu niukemmalla määrällä marjoja. tähän versioon marjoja meni arviolta 2-3 dl.

 

VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU VALKOSUKLAAPITSILLÄ JA METSÄMARJOJA (myös gluteeniton ohje alla)

 Noin 10 -12 hlö:lle

 

Tämä ohje on sovellettu versio monista netin valkosuklaajuustokakuista. Tärkeintä minulle oli se että  siinä on tarpeeksi tuorejuustoa,  eikä kovin paljoa valkosuklaata.  Valkosuklaa saa maistua kakussa mutta ei liikaa vaan "sopivasti". Pehmeyttä tuovat sekä tuorejuusto, kermavaahto että myös  valkuaisvaahto. Viimeisin tuo myös kuohkeutta täytteeseen.  

Oikein hyvä kakku tuli. Tätä tehdään varmasti toistekin, sen verran nopea ja helppokin se oli!  Tämän saa myös helposti gluteenittomaksi, katso ohje alla. 

 

näitä tarvitset:

180 g kaurakeksejä (gluteenittomaan versioon käytä esim. Semper gluteenittomia piparkakkuja, 150 g paketti riittää)

50 g voita  (gluteenittomaan versioon käytä 45 g voita kun keksejäkin vähemmän)

100 g valkosuklaata  kakkuun ja 50-60 g pitsireunukseen

3 liivatelehteä

280 g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl vaniljasokeria 

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2 dl  kuohukermaa (ei vispi)

tuoreita metsämansikoita, villivadelmia, mustikoita ja mansikoita  (maun ja saatavuuden mukaan)

tarvitset myös 20 cm  halkaisijaltaan olevan irtopohja-kakkuvuoan 

piirtoheitinkalvon  pitsireunuksen tekoon

leivinpaperia ja teippiä (tai jokin pursotin jolla saat valkosuklaakoristelut tehtyä)

Näin teet:

Hienonna keksit monitoimikoneessa jauheeksi. Sulata voi kattilassa ja lisää keksijauheeseen. Sekoita lusikalla tasaiseksi.

laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksimurut käsin vuoan pohjalle. 

Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan.

Sulata valkosuklaa varoen vesihauteessa tai mikrossa. Ole tarkkana valkosuklaan lämpötilan kanssa, se ei saa kuumentua liikaa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Valkuaisia vaahdottaessa on todella tärkeää että vatkaimet ovat puhtaat!  Siksi tämä vatkaus tehdään ensin. Jos joskus teet toisessa järjestyksessä (monissa ohjeissa on) niin pese ja kuivaa vatkaimet huolella ennen valkuaisvaahdon vatkaamista.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri sekä valkosuklaa ja vatkaa vielä sekaisin. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja kiehauta pienessä kattilassa 1 rkl vettä, lisää  liivatelehdet siihen ja anna sulaa täysin.  Lisää tämä  liivateliemi ohuena nauhana valuttaen  juusto-valkosuklaaseokseen, samalla sähkövatkaimella sekoittaen. 

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää juusto-suklaaseokseen. Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto ja kääntele hyvin sekaisin mutta älä sekoita enää enempää kuin tarpeen (ettei kuohkeus mene).

Kaada tämä täyte  keksikakkupohjan päälle.  Anna täytteen hyytyä  vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Kakku ei kärsi vaikka odottaisi  12 tuntiakin.  Todennäköisesti pysyisi ihan hyvänä parikin päivää. 

Irrota kakku irtopohjavuoasta varovaisesti ettei  kakkutäyte "repeä" kun irrotat vuoan. Voit auttaa ja varmistaa hyvän irtoamisen vaikkapa liikuttamalla terävää veistä  vuoan reunan ja kakun välissä, käyden koko kakun reunat läpi näin.  Nosta kakku tarjoiluvadille vaikkapa muurikkalastan avulla. Ota leivinpaperi pois alta.  

Tee sitten valkosuklaapitsireunus jos haluat (sen voi tietenkin jättää poiskin).  Leikkaa ensin piirtoheitinkalvosta sen pituisia suikaleita että  kalvo peittää kakun reunan ja on vielä  noin 1 cm- 1,5 cm yli reunan. Jos siis kakusta tuli esim. 5 cm korkea (keksipohja + valkosuklaatäyte) niin tee 6 - 6,5 cm korkeita kalvoja.  Yksi kalvo ei ole niin pitkä että se vielä riittäisi kakun ympärille, joten laita kalvot yhteen teipin avulla että saat niin pitkän suikaleen joka yltää juuri koko kakun ympärille.  

Sulata noin 50-60 g valkosuklaata varovaisesti kattilassa vesihauteessa.  Laita  sula suklaa joko itse tehtyyn tötteröön (leivinpaperia joka on rullattu kartioksi eli jäätelövohvelitötterön muotoon)  tai johonkin pursotinpussiin jossa on pieni hyvä tasainen suutinosa.  Pursota sitten valkosuklaata tasaisina juovina / viivoina kalvon päälle niin että ensin menee aallot vinoon vasemmalta oikealle ja sitten  toisin päin oikealta vasemmalle. Saat siis ristikuvion.   Heti kun koko piirtoheitinkalvo on koristeltu näin (vain toki toiselta puolelta kalvoa), niin nosta kalvo varoen ja paina jokin kohta siitä kakun kylkeen ja sen jälkeen "liimaa" koko  suklaapintainen kalvo kakun reunoille. Se jää heti siihen jo kiinni ja kun laitat kalvoineen kaikkineen kakun jääkaappiin, niin sen jälkeen suklaa kovenee. anna olla vaikkapa tunti jääkaapissa ja sen jälkeen poista kalvo varoen pois. Tee se niin että aloita toisesta kalvon reunasta ja ota varoen alku pois. vedä ihan hitaasti koko kalvo, se irtoaa todella helposti  kovettuneesta suklaasta.   Pese kalvo ja säästä se myöhempää käyttöä varten, se ei ole kertakäyttöinen!

Koristele kakku  haluamallasi tavalla,  tässä  se on koristeltu kauden marjoilla.  Voit myös laittaa marjakulhon erikseen tarjolle.  Koristele marjojen lisäksi syötävillä tuoreilla kukilla ja/tai mintun tai sitruunamelissan lehdillä.  voit myös täyttää kakun pinnan soseutetulla marjasoseella (siemenet puserrettu pois siivilän läpi).  esim. Lakkasose tai tyrnimarja tai jokin kirpeä marja voisi sopia näin paremminkin kuin kovin kirpeänä suurena marjakekona…