Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

RAAKASÄMPYLÄT PAKASTIMESTA UUNIIN

Nämä ovat todella nopeita tehdä. ja kohotuksen jälkeen ne pakastetaan "raakoina". Aamulla vain uuniin ja lämpimät tuoreet sämpylät tulevat kuin tilauksesta pöytään...

AAMUKSI PAISTETTAVAT SÄMPYLÄT

 

 

Minulta pyydettiin sämpyläohje jossa sämpylät voisi pakastaa  raakoina ja paistaa sitten vaikka nopeasti aamuksi. 

 

Tällä ohjeella tein jo 90-luvulla  monia monia  vuosia sämpylöitä. Nyt ohje oli vuosiksi unohtunut. Onneksi löysin sen vielä koneeltani.

 

SÄMPYLÄT RAAKOINA   NOPEASTI   PAKASTIMESTA  UUNIIN

 

Näitä tarvitset noin 12-14 sämpylään:

 

50 g  tuoretta hiivaa

3 dl vettä

2 rkl rypsiöljyä

2 tl suolaa

noin 8 dl vehnäjauhoja  (n. 480g) 

 

Tee näin:

Murenna hiiva leivontakulhoon. 

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 asteiseksi)  ja kaada se murennetun hiivan joukkoon. Sekoita kunnes hiiva sulaa veteen.

Lisää sitten öljy, suola ja suuri osa vehnäjauhoista.   Vaivaa  kimmoisaksi taikinaksi, aina lisäten vähän vehnäjauhoja niin kauan kunnes on tarve lisätä.  Älä  laita liikaa jauhoja! 

Anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla kunnes taikina on suurinpiirtein kaksinkertaistunut (noin 35 minuuttia)

 

Jauhota  pöytä ja  tee taikinasta pötkö.  Leikkaa 12-14 osaan ja  pyöritä pyöreiksi sämpylöiksi ja laita leivinpaperin päälle pellille (tai tarjottimelle tai jollekin minkä voit laittaa pakastimeen - ja huom. mikä varmasti mahtuu pakastimeen).  Tee terävällä veitsellä  kolme vinoa viiltoa joka sämpylän päälle ja anna taas kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.    

 

Kun sämpylät ovat kohonneet, älä koske niihin vaan pakasta ne heti.  Leivinliina saa jäädä päälle.  Kun sämpylät ovat täysin pakastuneet, ne voidaan pakata toki  muovipusseihin / pakastepusseihin  joista niitä voi ottaa  aina tarvittavan määrän sitten kun on tarve. 

 

Kun haluat paistaa jäätyneet sämpylät, tee näin:  Laita uuni ensin päälle, 250 asteeseen.   Sillä välin kun uuni lämpenee, anna jäässä olevien sämpylöiden sulaa se hetki hellan päällä  eli

laita sämpylät pellille leivinpaperin päälle  ja anna olla siinä hellan päällä kunnes uuni on lämmennyt.  Kun uunin lämpö on 250c,  laita sämpylät uuniin ja paista noin 10-12 minuuttia. 

 

 

Jos haluat tehdä saman taikinan ja sämpylät  mutta et pakastakaan näitä, niin silloin  voit paistaa ne suoraan toisen kohotuksen jälkeen, mutta  silloin paistaminen on nopeampaa, siihen menee vain noin 8-9 minuuttia riippuen toki vähän uuni tehoista ja sämpylöiden koosta.  uunin lämpö sama 250c. 

 

Sämpylöistä tulee rapsakoita päältä ja ilmavia sisältä.