Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PAISTETTUA / GRILLATTUA PORKKANAA JA FETAA

Hauska lisuke vaikkapa grillatulle lihalle kesällä.

PAISTETUT  PORKKANAT , FETAA JA PÄHKINÖITÄ

 

Tässä hauska hieman erilainen lisuke vaikkapa kesällä grillatulle kanalle tai lihalle, miksei lohenkin kanssa!  Voit paistaa porkkanat paistinpannulla tai kesällä vaikkapa muurikalla.

Idea oli ruotsalaisessa ruokalehdessä mutta muutin ohjetta sillä emme pitäneet  appelsiinimehun + sokerin  tuomasta mausta porkkanoille.  Yrttinä oli käytetty kirveliä, joka ei kuulu myöskään suosikkeihimme aniksen omaisen maun takia. Sen sijaan korianteri sopii minusta myös hyvin porkkanoille.

 

Näitä tarvitset:

 

1 nippu makeita   mielellään ohuita porkkanoita

voita paistamiseen

suolaa ja pippuria myllystä

n. 50 g maustamatonta hyvää fetajuustoa

2 -4 rkl  (paahdettuja) hasselpähkinöitä

tuoretta korianteria

 

Näin teet:

 

Puhdista porkkanat mullasta ja kuori tarvittaessa (ihan kesän pikkuporkkanoita ei tarvitse).

Poista kantaosa. 

Jos käytät ohuita uusia porkkanoita, ne tarvitsee vain halkaista. Jos käytät yhtään paksumpia voit laittaa ne vaikkapa kolmeenkin osaan pituussuuntaisesti. 

 

Paista porkkanoita voissa pari minuuttia kunnes saavat hieman väriä.  Lisää hieman voita ja vaikkapa öljyäkin ja  anna hautua kypsiksi - mutta ei lötköiksi!  

(alkuperäisessä ohjeessa pannulle lisätään appelsiinista puristettua mehua ja sokeria ja annetaan hautua siinä. Meidän mielestä appelsiini ei tuonut hyvää makua porkkanoihin joten muutin ohjetta). 

Suolaa ja pippuroi.

 

Siirrä porkkanat tarjoiluastiaan. Lisää pinnalle fetajuustomurusia ja (paahdettuja ) hasselpähkinöitä puolikkaina tai murusina.  niitä voi paahtaa toki itsekin pannulla jos haluaa.  

Ripottele tuoretta korianteria pinnalle.  

 

 

 

Ohjeen alkuperä on Lantliv mat & vin lehdestä 2014, mutta muutin ohjetta aika paljon. Siinä ohjeessa porkkanoita oli haudutettu appelsiini-sokerimehussa -  kokeilin tätäkin emmekä pitäneet siitä mausta mitä appelsiinimehu  toi porkkanoihin.  Lisäksi ohjeessa oli  käytetty kirveliä ja fenkolia jotka ovat anistyyppisiä makuja. Anis ei ole mieleemme joten korianteri sopi meille paremmin.