Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PYYN RINTAA JA VANILJARISOTTOA

Unohdin kuvata tämän annoksen. Kuvassa on sama vaniljarisotto ja kastike sekä parsaa mutta kuvan liha on jänisfilettä eikä pyytä!! Mutta idea sama - voit koristella reseptin annoksen näin ja vain tuo lihaosuus korvautuu pyynrintalihalla jonka leikkaat kauniisti siivuiksi.

Tässä kuvassa on pyynrintoja mutta tämän tein eri kerralla. Tässä pyyn rinnat on parmankinkkuun käärittyinä. Löydät tämänkin ohjeen sivuiltani.

PAISTETTUA PYYNRINTAA JA VANILJARISOTTOA


Vaniljarisottoon tarvitset:

oliiviöljyä sipulin kuullottamiseen, noin 1 rkl

3 pientä salottisipulia 

1 valkosipulin kynsi

1 vaniljatanko (puolita se pituussuunnassa)

120 g hyvää laadukasta risottoriisiä  (Carnaroli, Arborio)

100 ml puolimakeaa tai kuivaa  valkoviiniä

300 ml kuumaa kanalientä 

10 g voita

1 rkl mascarponejuustoa

10 g hienoksi raastettua laadukasta vanhaa parmesaanijuustoa

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Koristeluun jos haluat kuten kuvassa (voi jättää poiskin):

lehtipersiljaa

tuoretta vihreää keitettyä parsaa 

 

Tee näin:

Silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi hienoksi.  Kuullota niitä  sekä myös vaniljatankoa puolitettuna pituussuunnassa    oliiviöljyssä kattilassa mutta ne eivät saa laisinkaan ruskistua vaan vain hautua pehmeiksi!    Lisää sitten riisi ja anna hautua vielä minuutti pari. Älä vaan anna riisin ruskistua!!    Lisää valkoviini ja  keitä hiljaisella tulella kunnes viini on imeytynyt täysin riisiin. 

Lisää kuumaa kanalientä  3-4 erässä ja sekoita joka lisäyksen jälkeen.  Keitä hiljaisella tulella näin kunnes kaikki liemi on imeytynyt riisiin ja riisi on pehmeää. Risottoriisi ei saa mennä ylipehmeäksi,  hampaille pitää jäädä "pikkuisen purtavaa" mutta ei paljoa. Älä jätä siis riisiä  raa´aksikaan.  

Tässä välissä voit paistaa pyynrinnat!  Älä kuitenkaan vaan unohda risottoa yksin hellalle että neste loppuu yhtäkkiä ja risotto palaa pohjaan!   Se käy nopeasti!    

Laita  paistinpannulle ruokalusikallinen voita  ja  kuumenna pannu kuumaksi ja paista siinä pyynrinnat nopeasti että saavat väriä  kummaltakin puolelta - ei yhtään kauempaa!

Mausta rinnat suolalla ja pippurilla (myllystä mustapippuria)  ja laita uuniin 200 asteeseen 7 minuutiksi.     Ota pyynrinnat uunista ja peitä astia foliolla 10 minuutiksi tai tarjoiluhetkeen asti. 

Jatka sitten risoton tekoa. 

Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin ja se on kypsää,   ota risotto pois  liedeltä,  lisää risoton joukkoon  vielä voi, mascarpone ja parmesaaniraaste.   Mausta suolalla ja pippurilla.   Ota vaniljatanko pois.    Pidä folion alla lämpimänä (tai kattilassa kansi päällä).   Risottoa ei saa  tehdä liian aikaisin valmiiksi  vaan se pitäisi saada aika saman tien tarjolle!! 

 

Kokoa annokset:

Laita risottoriisiä keko lautasen keskelle (tai  rengas- tms. vuoan avulla voit tehdä myös kauniin muodon riisistä ).    Koristele annos kypsäksi keitetyllä vihreällä parsalla,  lehtipersiljalla sekä  lisää annokseen riisin päälle tai viereen vielä kauniisti vinosti leikattuja pyynrinta-viipaleita.      

Lusikoi muutama kaunis kastikeraita lautaselle (ota pyyn paistoliemi talteen pannulta,  lorauta  vähän kermaa ja pari tippaa soijaa ja mausta suolalla ja pippurilla).