Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KARPALOVANILJAKIISSELI

Raikas ja kaunis karpalovaniljakiisseli jonka teko on helppoa ja nopeaa ja joka on näyttävää ja maukasta. TÄtä söivät meillä 7-, 9- ja 12 vuotiaat lapsetkin innolla!

KARPALOKIISSELI JA VANILJAA

 

Tämä ihana jälkiruoka vei kaikkien meidän kielet. Moni usein sanoo ettei lapset syö karpaloita. Ei ehkä kannatakaan ensimmäistä karpalokokeilua  lapselle antaa pelkän karpalomarjan muodossa - onhan se hurjan makuista sellaisenaan ihan aikuisellekin! 

Tässä makeassa mutta  selvästi karpalolle maistuvassa kiisselijälkiruoassa on laitettu kerroksittain vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla jonka maku on minusta ihana vaikka onkin teollinen tuote) korkeaan lasiin.

Näyttävää ja hyvää.

 

Näitä tarvitset 4-6 hlö:lle jälkiruokaan (karpalokiisseliä olisi vaikka kuudelle, mutta vaniljaa ei ole kuin neljälle jos teet  kerroskiisselijälkiruoan kuten kuvassa):

 

5 dl karpaloita

1 litra vettä

2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja + 1 dl vettä

2,5 dl Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

(koristeluun karpaloita  ja karpalon pieni oksa tai jokin yrtti kuten sitruunamelissaa tai minttua)

 

Tee näin:

 

Laita karpalot ja vesi kattilaan.  Keitä puolisen tuntia ja survo sauvasekoittimella hieman . Siivilöi kirkas mehu talteen.  Kuumenna mehu uudelleen kattilassa ja lisää sokeri. Anna sen sulaa mehuun.

Sekoita 1 dl vettä ja perunajauho ja  valuta mehuun koko ajan vaikkapa  käsivispilällä sekoittaen. Kuumenna kunnes kiisseli saostuu paksuksi mutta älä anna kiehua (muuten tulee kiisseliin ilkeitä klimppejä!) . Tarkkana!

Nosta heti pois hellalta.  Kaada kauniiseen suureen tarjoilukulhoon ja ripota pinnalle hieman sokeria niin kiisselin pinta ei kuoretu.  Tai  ripottele kiisselin pinnalle (kattilassa) sokeria ja anna jäähtyä kattilassa. Kun kiisseli on hieman jäähtynyt, siirrä jääkaappiin. Tarjoile kiisseli jääkaappikylmänä.

Jos haluat tehdä kerroskiisselin, vatkaa eri kulhossa vaahtoutuva Flora Vanilla (siitä me ainakin tykkäämme kovin) vaahdoksi.

Ota korkeat kauniit lasit ja lusikoi varovasti (ettei mene lasin reunoille lasin sisäpuolella roiskeita)  vuorotellen raita jäähtynyttä kiisseliä ja raita vaniljavaahtoa. Kiisselin pitää olla jäähtynyt tässä vaiheessa, mielellään jo jääkaappikylmä.

Kiisselit voi laittaa tälla tavoin vielä jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä. Jos haluat koristele pinta muutamalla kokonaisella karpalolla tai yrtillä.