Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

MANSIKKAKIISSELI

Yksinkertaista ja nopeaa arkijälkiruokaa!

MANSIKKAKIISSELI

 

 

Tämä on hyvä  munaton, gluteeniton, maidoton (ilman kermavaahtoa), laktoositon (laktoosittomalla kermavaahdolla tai ilman)  jälkiruoka.  

 

Voit tehdä saman ohjeen mukaan myös vadelmilla, mustikoilla, metsämansikoilla, herukoilla, lakoilla, karpaloilla...   tai sekoittamalla muutamaa yhteen. Muista että kirpeitä marjoja käytettäessä sokerimäärää pitää myös lisätä!

 

Perinteisestä arkikiisselistä saat juhlavan jälkiruoan herkullisia lakkoja, karpaloita tai metsämansikoita käyttämällä. 

 

HUOM. kuvan kiisseliin käytin sellaista puutarhamansikasta vuosikymmenten aikana levinnyttä lajia, joka muistuttaa jo enemmän metsämansikkaa kuin mansikkaa. Voit kuitenkin tehdä tämän puutarhamansikoistakin.

 

Näitä tarvitset noin 6 hlö:lle:

8,5 dl vettä ja noin 1,5 dl sokeria   (TAI   laimennettua sokeroitua laadukasta mansikkamehua  - ei siis mitään mehukattia vaan esim. ruotsalaista Brunnebyn mehua )  Huom. jos teet kirpeistä marjoista, käytä enemmän sokeria!


3 rkl perunajauhoja
n. 5 dl pakastettuja  marjoja  (usein ohjeissa on aika vähän marjoja, kuten jopa vain 3 dl litraa vettä kohden.

koristeluun kermavaahtoa (laktoositon vispikerma) tai  kaupan valmista kermavaahtovalmistetta (kylmäkaapissa metallinen purkki josta pursotetaan valmista vaahtoa - Kuvassa ei ole kermavaahtoa mutta päälle voisi pursottaa halutessaan  

jäisiä/kohmeisia marjoja voi laittaa vielä koristeeksi kermavaahdon päälle jos haluaa (ei kuvassa)  

Näin teet:

Mittaa mehu ja perunajauhot kattilaan. Tai mehun sijaan vesi, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes liemi sakenee ja alkaa kuplia ja neste kirkastuu. Voit sekoitella samalla käsivispilällä. Ota pois liedeltä. Lisää jäiset pakastemarjat, sekoita ja kaada kiisseli vadille. Ripottele pintaan sokeria, jotta ei muodostu kuorta. Tai voit annostella valmiiksi jälkiruokakippoihin. Ripottele siihenkin sokeria hieman. Erikoishieno sokeri on tässä mainio sillä se ei jää rapisemaan suuhun yhtään.

 

 

Tästä annoksesta 8,5 dl vedellä, ja 5 dl mansikoita tuli kuvan mukaisia annoksia 6  kpl.   Tässä annosta ei ole koristeltu, mutta voit katsoa sivuiltani vaikkapa metsämansikkakiisselin ohjeesta miten kauniisti annokset voi koristella kermalla ja mansikoilla.