Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KANA-MANCHEGO-MANSIKKA-AVOKADOSALAATTI

Ihana ruokaisa salaatti sopii keväällä ja kesällä. Tarjoa lisäksi patonkia tai maalaisleipää tai chapattaa.

KANA-MANSIKKA-MANCHEGO -SALAATTI 

(iso ruokaisa salaatti n.  4-6 hlö:lle)

 

Kanaa, avokadoa, Manchegoa, mansikkaa, pinjansiementä ja vuonankaalia (=joka ei ole kaali, vaan salaatti).

IHANAA! HELPPOA! NOPEAA!

 

 

Näitä tarvitset:

 

iso rasia (n. 800 g) mieleistäsi  kananfilettä, joko naturell tai marinoitu.  Itse ostin tähän Lidlistä Grillimaisterin yrtti-valkosipulimarinoituja kanan sisäfileitä, jotka ovat mureita ja pippurinen mausteseos antoi salaatille potkua…   (lasten mielestä pippurisuus oli siinä rajoilla onko liikaa. Aikuisista oli hyvää) 

 

1 rasiallisen  vuonankaalia  (Ainakin Stockmann myy. Välillä saa Lidlistäkin.   Myös hyvät isot ruokakaupat kuten Citymarketit, Prismat tai suuret k-kaupat myyvät. Pikkuperuskaupoista ei saa!). Jos et tätä salaattia saa, niin ehkäpä lähinnä tätä olisi  sitten jääsalaatti tai tammenlehväsalaatti. 

 

pala Manchegojuustoa    (ehkäpä n. 150 g)

 

1 litran hyviä punaisia mansikoita (mielellään tietenkin suomalaisia)

 

2 avokadoa (kypsää hyvää, mielellään Hass merkkistä! Jos et osaa valita kypsää kaupasta, osta ns. "ready-to-eat" avokadoja.  Raa´at ovat kauheita! ) 

 

3-4  rkl  pinjansiemeniä

 

kastikkeeseen esim. oliiviöljyä ja  pikkuisen osa hunaja-omenaviinietikkaa sekaisin  

 

 

Tee näin:

 

Paista kananfileitä pannulla pienessä määrässä voita tai öljyä kunnes kanat kypsiä, mutta älä paista niitä kuiviksi ja siten pilalle. Jätä ne syrjään odottamaan.  Jos ostat isoja paloja, niin paista ne isoina, ja pilko vasta kypsinä. Näin saat ne paistumaan kuitenkin mehevinä! 

 

Huuhtele vuonankaali raikkaan juoksevan veden alla esim. siivilässä.  Valuta salaatti hyvin esim. keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päällä.  

Levitä salaatti kauniisti laakean salaattivadin  tai muun kauniin laakean lautasen päälle. 

 

Ripottele kanapalat salaattipedille.

Huuhtele mansikat tarvittaessa ja perkaa niistä kantaosa pois.  Leikkaa ne puoliksi. Ripottele ne salaatin päälle, niin että mielellään osa mansikoista jää  leikkauspuoli ylöspäin, ja osa leikkauspuoli alaspäin. 

 

 

Sekoita kastikeainekset keskenään vaikkapa juomalasissa. Laita  oliiviöljyä ja  omena-hunajaviinietikkaa sekaisin (  oliiviöljyä enemmän, ainakin minun makuuni niin.  omenahunajaviinietikkaa vain pikkuinen osa ) Jätä lasiin odottamaan. Kastikkeen voit laittaa vasta juuri viime tipassa kun tuot salaatin pöytään. 

 

Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivi ja  ota lusikalla koko hedelmäliha pois kuoresta. Leikkaa kauniiksi siivuiksi ja pirskottele niihin heti pikkuisen sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Älä kuitenkaan laita paljoa sitruunamehua,  kun se ei maultaan tähän salaattiin oikein sovi. Ihan pikkuisen vain.  Laita avokadot salaattipedille.  

 

Paahda kuivalla ja kuumalla pannulla pinjansiemenet.  Älä laita mitään öljyä tms.! 

Ole koko ajan vieressä, sillä siemenet kärähtävät ihan  yhtäkkiä pikimustiksi. Eli tarkkana!!   Ne eivät saa mustua, jolloin maku on kauhea. Kaunis pieni ruskeahko pinta vain.  Tulevat todella nopeasti.  Älä jätä näitä salaatista pois, ne ovat ihania!  Ripottele ne salaatin päälle.

 

Vuole manchegojuustosta  juustohöylällä tai juuresveitsellä pikkuisia lastuja.  Ripottele nekin  salaatin päälle.    

 

Pirskottele salaattikastiketta salaatille vasta juuri ennen tarjoilua. Tosin koko salaatti pitää tehdä valmiiksi vasta juuri ennen, sillä  vuonankaali nahistuu aika äkkiä, pinjansiemenet eivät pysy napakoina kosteassa salaatissa  eikä juustolastutkaan tykkää  odotella…  

 

Älä  laita salaatin kastiketta paljoa, vain pikku-pirskottelua, ettei salaatista tule liian etikkaista!!     Sitä voi  pöydässä halutessaan lisätä itse. Etenkään lapset eivät pidä usein näistä etikkaa sisältävistä salaattikastikkeista.