Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PIHLAJANMARJAHYYTELÖ

Kaunis punainen hyytelö sopii annettavaksi vaikkapa joululahjaksi! Punainen hyytelö on hyvää mm. erilaisten riistalintujen kera. Kokeile myös juustopöytään!

PIHLAJANMARJAHYYTELÖ

 

Raikas pihlajanmarjahyytelö on helppo tehdä. Se sopii erityisen hyvin riistaruokien lisukkeeksi.   Sen tekemisessä tärkeää  on ettei marjoja murskaa siivilän läpi jotta  hyytelöstä tulee kirkasta.

 

Tästä määrästä saat noin 4 pikkuista pilttipurkillista hyytelöä:

1 litra kypsiä pihlajanmarjoja
2,5 dl vettä
1/2 kg Hillosokeria

pieniä lasipurkkeja kansineen

Näin teet:

Putsaa pihlajamarjat tertuista ja poista huonokuntoiset marjat. Huuhtele marjat huolellisesti siivilässä.  Lisää marjat veteen kattilaan ja keitä hiljalleen 10-15 min.

Siivilöi mehu talteen kattilaan. Älä painele marjoja yhtään siivilää vasten, jotta saat kirkkaan mehun. Kuumenna mehu kattilassa uudelleen ja sekoita siihen hillosokeri. Keitä sekoitellen keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

Tee testi että hyytelö on valmista:  Tipauta seosta kylmälle lautaselle, pane lautanen jääkaappiin minuutin ajaksi ja vedä hyytelön keskelle vako vaikkapa lusikalla. Jos vako jää hyytelöön,  on hyytelö valmista.

Desinfioi lasipurkit. Voit tehdä sen kaatamalla kiehuvaa vettä tölkkeihin ja kansiin. Voit myös kuumentaa purkkeja 100 asteisessa uunissa jonkin aikaa.  Tölkitä hyytelö ja laita kannet huolellisesti kiinni.

Pihlajanmarjahyytelö maistuu  etenkin sorsapaistin tai muiden riistaruokien, etenkin riistalintujen kanssa.