Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KINKKUVOILEIPÄKAKKU

Tämä kakku tuli metsästäjän synttäreille, siksi hirviaiheinen koristelu. Voit myös koristella perinteiseen tapaan kinkkuruusukkeiden avulla. Ohjeen lopussa neuvoja koristeluun.

KINKKUVOILEIPÄKAKKU

 

Näitä tarvitset suureen noin 15-20 hlön kakkuun:

2 pkt Oululaisen Reilu- vehnäpaahtoa, 32 palaa

Täytteeseen:

250-300 g laadukasta palvikinkkua
1-2 suolakurkkua / irtomaustekurkkua
300 g ruohosipulituorejuustoa
200 g Wanhanajan maksamakkaraa
200 g créme fraichea  (tai kevytversio käy myös)
150 g Oltermanni Cheddar -juustoraastetta
n. 1 dl ranskankermaa


kostutukseen:
n. 4 dl lihalientä  (4 dl vettä ja reilu puolikas lihaliemikuutiosta)

pinnan kuorrutukseen:

300 g ruohosipuli-tuorejuustoa
noin 1 dl ranskankermaa (tai sen mukaan että tulee joustavaa helposti levitettävää tahnaa. Tuorejuustojen notkeudessa on hieman eroja)

koristeluun:
kuvan hirvikakussa on vehnäorasta (saa Järvikylän yrttiruukuissa)  ja hirvinäkkileipää (ruotsalaista, sai ilmeisesti kausiluonteisesti Stockmannilta syksyllä 2013)

tai voit koristella perinteisemmin, esim. käyttämällä parmankinkusta rullattuja ruusukkeita, tomaatin kuorista tehtyjä tomaattiruusuja ja vaikkapa herneenversoa tai auringonkukan versoja.

Tee näin:

Keitä ensin kostutusvesi  hyvissä ajoin etukäteen ja anna sen jäähtyä hyvin.  Voit säilyttää sitä jääkaapissa ettei se mene pilalle.

Sekoita leivontakulhossa  tuorejuusto, ranskankerma, maksamakkara ja juustoraaste yhteen. Sekoita sähkövatkaimella niin seoksesta tulee notkeaa ja tasaista.

Pilko suolakurkku ja palvikinkku pieniksi paloiksi ja lisää tuorejuustoseokseen.


Leikkaa leivistä reunat pois. Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Huomaa että se vie paljon tilaa. Voit mallata sitä asettamalla 8 palaa leipää tarjoiluvadille niin että ne muodostavat suorakaiteen (2 * 4 palaa). 

Laita alimmaksi kerrokseksi kahteen vierekkäiseen riviin 2 x 4 vaaleaa leipäpalaa ja kostuta ne.  Kostutin yhtä leipäpalaa aina noin 1,5 - 2 ruokalusikallisella  lihalientä.  Levitä täytettä päälle noin kolmannes ja laita toinen kerros leipää. Kostuta leivät taas ja levitä toinen kolmannes täytettä.  Lisää vielä kolmas kerros leipää, kostuta ja laita loppu kolmannes täytettä päälle. Lopuksi laita viimeinen leipäkerros ja kostuta sekin!   Viimeiseksi kerrokseksi täytyy siis jäädä leipäkerros.  Voit kääriä kakun ympärille kelmun ja antaa sen levätä seuraavaan päivään. jos et seuraavana päivänä millään ehti  tehdä kakun koristeluja, niin voit myös nyt jatkaa kakun pinnan tekoa eli kuorruttaa kakun heti ja antaa sitten sen vetäytyä yön yli.

 

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin, kuorruta sillä kakku.

Tähän asti voit tehdä kakun odottamaan mutta koristeluja ei kannata laittaa vielä edellisenä iltana vaan vasta lähempänä tarjoiluhetkeä.

 

jos haluat tehdä hirvikakun kuten kuvassa,  leikkaa vehnäoraat sopivan pituisiksi (mielellään hieman eri mittaisiksi, niin tulee kivemman näköistä) ja paina ne kiinni reunoille. Ne tarttuvat juustopintaan helposti.  Laita kakun päälle hirvinäkkäreitä.

 

Voit vaihtoehtoisesti  koristelella kakun esim. parmankinkkuruusukkeilla,  tomaattiruusukkeilla ja herneenversoilla.

Voit tietenkin koristella kakun myös palvikinkulla jota kakun sisälläkin on.  Tai koristella vaikkapa vain tomaattiruusukkein ja herneenversolla.

Tai keksiä juhlateemaasi liittyen ihan toisenlaisen koristelutavan. 

 

 

Tomaattiruusujen ohje vielä tässä:

Pese tomaatit hyvin. Kuori kuorimaveitsellä tai terävällä pienellä juuresveitsellä tomaatin kuorta samalla kiertäen, kunnes kuori on kierretty kokonaan tomaatista. Rullaa pitkä kuoriosa "rullalle", jolloin siitä tulee ruusun näköinen.

 

kinkkuruusujen teko käy  rullaamalla kuten tomaattien kuoriosankin rullaaminen. Leikkaa kinkkuviipaleet ensin sopivan kokoisiksi.