Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

HENNAN KOOKOSPALLEROT

Olen muuttanut ohjeen koostumusta jo varmaan 10 kertaa ja nyt se alkaa olla hyvä! Vieläkin kaipaisin niihin pehmeyttä mikä pysyisi vaikka säilytys jääkaapissa. Jääkaapissa ne kovenevat, eli parhaita nämä ovat heti tekemisen jälkeen huoneenlämpöisinä, pehmeinä....

HENNAN KOOKOSPALLEROT   

 

Tässä tämä odotettu  ohje.

Neljä vuotta sitten maistoin Kakkutukun valmistamia Äidin kookospallosia (joita ei  myydä missään kaupoissa vaan  urheiluseurat ja koululuokat tms. voivat tilata niitä isoja määriä ja myydä ovelta ovelle…) .  Ne olivat ihania!  Niiden ainut huono puoli oli  lisäaineet (mm. E-aineet) sekä  huono saatavuus….

…siitä alkoi kokeilut tehdä näitä itse. Olen  kohta varmaan 4 vuoden ajan kokeillut mitä erilaisimpia yhdistelmiä tehdä näitä palleroita.  Ihan samaan en  pysty, mutta maku on lähes sama, ja ilman lisäaineita!  Muistelen että nuo valmiit pallerot ovat vielä makeampia, joten tietyllä tapaa nämä minun ovat jopa parempia - eivät öklömakeita. Ainut ero että  ne valmiit palloset ovat aina pehmeitä,  ja nämä minun kovettuvat jääkaapissa. Se voi johtua  kyllä lisäaineista/säilöntäaineista??

Jatkokehitän tätä ohjetta vielä kyllä vaikka nämä ovatkin jo hyviä. Seuraavaksi kokeilen mitä tapahtuu jos voin vaihtaa margariiniksi. Auttaisiko se niiden pehmeämpänä pysymiseen. Toisaalta pelkään että margariinin maku tulee esille, ja voi vain on niin paljon parempaa. Kun näitä ei paisteta, vaan massa on  valmista syötäväksi sellaisenaan, niin raaka-aineilla on väliä!  

 

 

 

Näitä tarvitset:

 

monitoimikoneen jolla jauhat kaurahiutaleita todella hienoksi jauhoksi!

150 g voita

4 dl pikakaurahiutaleita (jotka jauhat todella hienoksi jauheeksi)

2 dl sokeria

2 rkl vehnäjauhoja (jos teet  näistä gluteenittomia, niin sitten gluteenittomia jauhoja!)

2 rkl  kunnon leivontakaakaojauhetta

1 dl   Oboy-kaakaojuomajauhetta  (Oboy on parasta, joten ehdottomasti sitä!)

3 rkl  hyvää vahvaa kahvia (ei siis jauhetta vaan juomaa!)

koristeluun kookoshiutaleita (niitä menee varmaan  1-2 dl verran, en ole mitannut)  

 

Näin valmistat pallerot:

 

Ota ensin  voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Kuutioi voi  niin se lämpenee nopeammin!

 

Mittaa seuraavaksi 4 dl kaurahiutaleita ja laita ne monitoimikoneeseen ja terän avulla jauha hiutaleet  todella hienoksi jauheeksi. 

 

Ota suuri kulho ja  mittaa sinne huolella  sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, kaakaojuomajauhe (Oboy),  jauhetut kaurahiutaleet  sekä  vahvaa hyvää kahvijuomaa.    

Sekoita ainekset  hyvin keskenään lusikalla.  

Sekoita  jauho-kauraseoksen sekaan kuutioitu huoneenlämpöinen voi.  Helpoimmin saat tasaisen taikinan  puristelemalla puhtain käsin  voin jauho-kauraseoksen joukkoon. Taikinan sekoittamisen pitää olla huolellista ettei taikinan sisälle jää vain mitään jauhopaakkuja tms. 

 

Kun taikina on tasaista, ota käsin pieni määrä taikinaa   ja pyöritä käsin pieniä palleroita  (noin keskikokoisen mansikan kokoisia).  Laita pallerot vaikkapa leivinpaperin tai lautasen  päälle odottamaan. Tee kaikki pallerot valmiiksi.

 

Laita sitten laakealle lautaselle reilusti kookoshiutaleita  ja pyöritä joka pallero vuorollaan kookoshiutaleissa ja nosta  uudelle puhtaalle lautaselle odottamaan. 

 

Jos tarjoilet pallerot melko heti, älä laita niitä jääkaappiin etteivät kovetu.  Ne ovat mehevän pehmeitä ja maut pääsevät oikeuksiinsa kun ovat  huoneenlämpöisiä.

Voit myös laittaa ne hetkeksi jääkaappiin, ilman että vielä kovettuvat (esim. puolisen tuntia).

 

Jos joudut säilyttämään niitä usean tunnin ennen tarjoilua, tai vaikkapa seuraavaan päivään, niin ota ne silti vähintään tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön etteivät olisi jääkaappikylmiä tarjoiltaessa!!  

 

 

Jos haluat tehdä näistä "kakkutikkuja" kuten minä tein jalkapalloaiheisille synttäreille fudispallon näköisiä kakkutikkuja, niin tee  pallerot mutta älä kasta niitä kookoshiutaleisiin!  laita pallerot  leivinpaperin päälle ja jääkaappiin kovettumaan useiksi tunneiksi. 

Sen jälkeen ota ne  työtasollesi, laita jokaiseen palleroon erikoiskaupasta ostamasi "kakkutikku"  ja työnnä hyvin palloron keskelle. Kasta sen jälkeen pallerot sulaan valkosuklaaseen ja  anna hyytyä jääkaapissa. Jottei kakkutikku osuisi mihinkään kun on kastettu suklaaseen, niin  tee niille jokin "teline".  Itse tein munakennoon (jossa munat yhä sisällä painona)  siten että työnsin tikun aina sellaiseen väliin pystyyn jossa ei ole munaa. Ne pysyivät hyvin pystyssä siinä.  Kun suklaa on jääkaapissa hyytynyt (hyytyy todella nopeasti), niin  sitten voi mustalla/tummalla suklaalla  maalata pallon mustat kuviot. Laita takaisin munakennoon tai kakkutikkaritelineeseen ja säilytä  jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.