Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KIRSIKKAJUUSTOKAKKU

kuvan kakulla oli niin kiire että sitä ehdittiin hyydyttää vain noin tunti + pakastimessa noin vartti. Siksi kakku on noin pehmoinen kuvassa. Anna hyytyä vähintään 4-6 tuntia. (loppukakku jäi jääkaappiin ja siitä tuli kiinteämpi mutta unohdin ottaa kuvan sitten). Hyvää!

HENNAN KIRSIKKAJUUSTOKAKKU

 

 

Tässä juuri keksimäni Vaniljakirsikkajuustokakku.

Sovelsin samaa ideaa millä tein talvella todella ihanan vaniljamustikkajuustokakun eli silloin tein vaniljatäytettä ja omaa mustikkahilloa..

Nyt ostin kaupan kirsikkahilloa mutta  lisäsin sinne tuoreita kirsikoita sekaan.

Mustikkakakun tein silloin kaurakeksipohjalla mutta kirsikan kumppaniksi sopii minusta suklaakeksit vielä paremmin.

Yhäkin mustikkaversio voittaa minun mielestäni  ylivoimaisesti tämän mutta hyvää tuli näinkin!  Aikuisten makuun etenkin -  sillä olen huomannut että vaikka kirsikat tuoreena ovat lasten mieleen niin kirsikkahillo jakaa mielipiteitä enemmän.

 

 

Näitä tarvitset:

 

Pohjaan:

175 g Pirkka Daniela suklaavaniljakeksejä (voit käyttää myös vaniljatäytteisiä dominokeksejä)

50 g voita sulatettuna

20 cm halkaisiljaltaan oleva irtokakkupohja

 

Täytteeseen:

2 prk vaniljatuorejuustoa eli yhteensä 400 g

2 dl kuohukermaa

½ dl sokeria

4 liivatelehteä

1,5 rkl maitoa (liivatteiden sulattamiseen)

 

kirsikkahilloon:

2,5 dl  kiinteää kirsikkahilloa, (esim. St. Dalfour, 284 g lasipurkissa, hyvin varustetuista kaupoista, mm. K-ryhmän)

1 dl tuoreita kirsikoita kuutioituna (mittaa  vasta kun kuutioit ne noin neljään osaan sillä jos mittaat kokonaiset kirsikat, täyttyy desimitta äkkiä!)  

 

(liivatetta. en laittanut tällä kertaa sillä kirsikkahillo + kirsikat olivat kovin kiinteitä ja kokeilin onnistuuko ilman. jos hillo on löysää etkä laita sekaan tuoreita kirsikoita,  sitten joudut käyttämään liivatetta, 1-2 liivatelehteä ja 1 rkl vettä sen liottamiseen!)

 

 

koristeluun vielä:

tuoreita kirsikoita, mielellään varsineen

 

 

Näin teet:

 

Murustele ensin keksit (tai surauta mieluummin ne monitoimikoneessa tai tehokkaalla sauvasekoittimella muruiksi/jeauheeksi).  Sulata voi kattilassa ja sekoita voisula ja murut yhteen.

Ota 20 senttinen irtopohjavuoka, laita leivinpaperi sen pohjalle ja silloin reunat kiinni että paperin reunat tulevat vuoan ja reunan välistä ulos. Voit halutessasi leikata  ylijääneen paperin pienemmäksi.

voitele vuoka hyvin kevyesti ainakin pohjan kohdalta voilla.

 

Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

 

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi (vaahdoksi, mutta ei liian kovaksi eli ei "yli" kuten ei kermaa koskaan). Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri ja vatkaa vain se hetki että ainekset menevät sekaisin kunnolla.

Lämmitä pikkuriikkisessä kattilassa maito ja liuota käsin puristetut liivatelehdet ja laita maidon joukkoon.  Sekoita sitten liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana valuttaen, samalla koko ajan hyvin sekoittaen.

 

Tee sitten hillotäyte.  Laita kulhoon kirsikkahillo.  Poista kirsikoista kivi (pieni kirsikankivenpoistaja on kätevä väline, niitä saa kokkiliikkeistä mutta kiven saa toki pois kun leikkaa sen ympäriltä kirsikan lihapaloja pois - on vain hitaampaa).

Laita kirsikkahillon sekaan kirsikan palasia (varo ettei kiviä joudu sekaan!)

Jos hillo tuntuu kiinteältä, älä käytä turhaan liivatetta. Jos käytät jotain muuta hilloa tai et laita kirsikan paloja vielä kiinteyttämään hilloa niin käytä liivatetta - 1-2 liivatelehteä / 1 rkl vettä  sen mukaan kuinka kiinteää hillo on.

 

Ota sitten kakkupohja jääkaapista.

Lusikoi siihen noin puolet vaniljatäytteestä.  Tässä ajassa vaniljatäyte oli sen verran pikkuisen kiinteytynyt jo etten laittanut sitä tässä välissä jääkaappiin.

Lusikoi sitten kirsikkahillo vaniljatäytteen päälle ja sitten loput vanijatäytteestä.

Jos haluat että hillo on täysin sileä tasainen raita kakun sisällä, laita kakku jääkaappiin näin hyytymään. Jos haluat että hillo on hieman aaltoilevammin  niin voit veitsellä vedellä hieman kakun täytettä sikin sokin niin täytteet hieman sekoittuvat. Itse kokeilin sitä.

 

Laita jääkaappiin  hyytymään.

Kuvan kakku jäi hieman pehmeäksi kun meillä oli kiire tämän kanssa, eli minulla se hyytyi vain tunnin + pakastin ehkä ½ tuntia.  Mutta  hyytymiseen menee oikeasti noin 4 tuntia, jopa 6.

 

Irrota sitten kakkuvuoan reunat ja nosta kakunsiirtämiseen tarkoitetulla lapiolla (tai muurikkapannulastalla) kakku pois myös pohjan ja leivinpaperin päältä  tarjoilulautaselle.

 

Koristele kakku kokonaisilla kirsikoilla.