Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PARMANKINKKUA, PARSAA JA KORVASIENTÄ

Korvasienimuhennos on ihanaa. Niin parmankinkun, parsan kuin yhtä aikaa molempienkin kanssa!Näitä tarvitset ( 4 hlö:lle)

12 viipaletta parmankinkkua (3 viipaletta per annos)

vihreää parsaa ja mieluiten kauniita nuppuja (6 nuppua per syöjä eli 24 nuppua)

korvasienimuhennosta:

n. 3 dl kuivattuja korvasieniä (tai tuoreita noin litra tai vähän vajaa)

2 rkl voita

pieni sipulia tai puolikas suuresta sipulista

1,5 rkl vehnäjauhoja

2 dl kuohukermaa

1 dl vettä + 1/2 lihaliemikuutio 

1 tl konjakkia  (voi jättää poiskin mutta tekee kivan pienen särmän...)

ruohosipulia, silputtuna noin  3 ruokalusikallisen verran

 

Jos käytät kuivattuja korvasieniä, laita ne ensin tunninksi, pariksi likoamaan haaleaan veteen.

Ryöppää korvasienet. Sekä kuivatut että tuoreet korvasienet pitää ryöpätä, kaksi kertaa 10 minuuttia  kiehuvassa vedessä, ja vaihda vesi välillä. Jos et osaa ryöpätä, katso tarkemmat ohjeet vielä. Minunkin sivuillani ne on alkupalojen kohdalla "korvasienikeiton" ohjeessa. 

sulata voi kattilassa, kuullosta silputtua sipulia ensin hetki ja lisää sitten ryöpätyt korvasienet sekaan. Ne saavat olla reilun kokoisia paloja, ei liian hienoksi silputtua. Muhennos on kauniimpaa kun sienet ovat reilun kokoisina seassa.   älä ruskista! 

Ripottele sitten sekaan vehnäjauhot ja lisää  sekaan vesi, lihaliemikuutio sekä kerma.  Anna kiehua hiljalleen kunnes sakenee. Keittele sitä kasaan vaikkapa noin 10-15 minuutin ajan.  Mausta seos suolalla, mustapippurilla (mielellään myllystä)  ja lisää vielä 1 tl konjakkia.  Tarkista maku ja suolaa ja pippuroi lisää tarvittaessa. Lisää viimeiseksi silputtua ruohosipulia antamaan sekä makua että ulkonäköä. Voit ripotella sitä  pikkuisen myös viimeiseksi muhennoksen päälle lautasella (laita suurin osa kuitenkin muhennokseen)

 Kuori parsat ohuelti ja poista tyviosa (noin 1 - 1,5 cm joka on aika puisevaa). Keitä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä kunnes kypsiä mutta ei lötköjä! parsassa pitää olla "purutuntumaa" jäljellä!   Leikkaa parsan nuput ja vähän vartta tätä ruokaa varten ja nauti loppuosa parsasta vaikkapa salaatissa tai tee siitä risottoa tms. 

Laita tarjolle ruoka niin että ensin rullaat parmankinkkuviipaleen rullalle ja leikkaat sen kahtia niin että saat yhdestä palasta aina kaksi "ruusuketa" kuten kuvassa on noita ruusukkeita. Näin olleen siis kolmesta kinkkuviipaleesta teet ensin kolme rullaa ja kun ne leikkaat kahtia, niin saat 6 ruusuketta per annos.

Asettele kinkkuruusukkeet lautaselle kuten minä, tai tee oma sommittelu.   Kun laitat kinkkurullat tarpeeksi vierekkäin, niin keskelle  tuleva korvasienimuhennos ei valu rumasti pois keskeltä koko lautaselle.  Laita sitten parsanuput kauniisti joka kinkkujen väliin kuten kuvassa. 

Viimeiseksi  laita kuumaa korvasienimuhennosta keskelle ja tarjoile välittömästi.