Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PUNAHERUKKA-OMENAHILLO

Tämä on ihan lempihillojamme. Todella hyvää!

 

 

PUNAINEN OMENAHILLO (PUNAHERUKKA-OMENAHILLO)

 

Tämän ihanan hillovinkin sain Dansukkerin sivuilta.  Hieman muutin koostumusta ohjeeseen. Tästä hillosta tuli yksi lemppareistamme. Etenkin aikuisen makuun. Hillo maistuu yhä omenahillolta mutta punaherukka antaa kivan pienen kirpeän säväyksen hillolle.

 

Näitä tarvitset noin kahteen litraan hilloa:

2 kg kuorittuja ja paloiteltuja omenoita (punnitse vasta kun paloina eli täyttä omenaa tuo 2 kg)

1 kg punaherukoita

3 dl vettä

1,5  kg  hillosokeria

lasipurkkeja kansineen hillon säilyttämistä varten

 

Tee näin:

Pese ensin purkit huolella astianpesukoneessa tai käsin astianpesuaineella. Huuhtele hyvin.  Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja huljauta kaikkien purkkien sisällä kiehuvaa vettä niin että purkit "desinfioituvat". Tee sama kansille. Näin hillo säilyy eikä purkeissa ole epäpuhtauksia.  Toiset laittavat pestyt purkit uuniin 100 asteeseen ja desinfioivat siten.

Laita  kuoritut ja pieneksi paloitellut omenanpalat ja vesi kattilaan. Laita sekaan vielä tuoreet tai pakastetut punaherukat (putsattuina eli ei saa olla niitä tertun varsiosia mukana)   

Keitä noin 10 minuuttia kunnes omenanpalat pehmenneet. Keittoaika riippuu täysin omenoiden kiinteydestä ja palojen koosta.  Soseuta pehmenneet omenat ja herukat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5-10  minuuttia välillä sekoittaen. Kuori  mahdollinen vaahto aina hillon pinnalta. 

Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin, desinfioituihin purkkeihin ja sulje  kannet hyvin.  Laita aina etiketti jotta muistat mitä hilloa purkissa on ja milloin hillo on valmistettu. Säilytä viileässä. 

Hillo on herkullista puuron kera, paahdetun leivän kanssa,  lettujen kanssa, vaniljajäätelön kera, täytekakun välissä....