Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KATKARAPULASAGNE

Ei ihan nopein arkiruoka mutta kerralla saa vaikka kuinka suuren annoksen eli vaikka kaksi vuoallista voi tehdä kerralla jos tuplaa määrät. Tekoon menee ehkä sellainen tunti kun tekemiseen menee noin 20 minuuttia ja uunissa oloaika on noin 30 minuuttia ja lasagnen kannattaa antaa aina levätä noin 10 minuuttia ennen sen leikkaamista ja syömistä!

KATKARAPULASAGNE

 Näitä tarvitset:

Valkokastikkeeseen:  

3 rkl voita

4 rkl vehnäjauhoja

6 dl maitoa

1 tl suolaa

noin ½ tl mustapippurirouhetta

1 tl sitruunapippuria

200 g rapu- tai katkaraputuorejuustoa. Käytin nyt  Violan uutta raputuorejuustoa.

1 rkl silputtua  tuoretta ruohosipulia

n. 2 rkl silputtua tuoretta tilliä

Näitä tarvitset vielä katkaraputäytettä varten:

1 salottisipuli

2 rkl voita

500 g kuorittuja katkarapuja

3 rkl hienonnettua  tuoretta tilliä

2 rkl tuoretta ruohosipulisilppua

1 sitruunan  juuri puristettu mehu

n. 12 lasagnelevyä

n. 100 g  mietoa juustoraastetta - laitoin sekoituksen mozzarellaraastetta ja parmesaania. Mozzarellaa oli selvästi enemmän, ehkä 80 g 

(jos haluat koristeluksi tilliä ja kokonaisia kuorimattomia katkarapuja kuten kuvassa. eivät toki ole ihan kätevistä kätevimpiä syödä tuossa kun pitää kuoria käsin mutta kauniita olivat)  Voit toki ripotella pinnalle myös sulatettuja kuorittuja katkarapuja ja tilliä ja/tai sitruunan viipaleita.

 

Näin teet:

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Tee ensin "valkokastike": Sulata voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Jauhot eivät saa saada väriä. Lisää maito ja sekoita, kunnes kastike paksuuntuu.  Voit sekoittaa vispilällä niin ei jää paakkuja. Lisää suola ja mustapippurirouhe sekä raputuorejuusto. Hauduta välillä sekoitellen muutama minuutti. Lisää lopuksi silputtua ruohosipulia ja tuoretta tillisilppua.

Tee sitten vielä katkaraputäyte: kuullota hienonnettua salottisipulia voissa hetki. Lisää sulatetut ja talouspaperilla hieman painellut katkaravut (ylimääräinen vesi lähtee), tillisilppu, ruohosipulisilppu  ja sitruunan mehu.

Koko lasagne näin:
Voitele uuninkestävä lasagne vuoka (=korkeaseinäinen) voilla ja kaada pohjalle valkokastiketta noin kolmannes kastikkeesta. Laita ½ katkaraputäytteestä päälle. Laita sitten lasagnekerros, noin 6 levyä.  Laita sen jälkeen taas n. 1/3 valkokastikkeesta ja loput katkaravuista  ja taas lasagnelevyjä, noin 6 kpl.  Viimeiseksi kaada 1/3 valkokastikkeesta pinnalle ja ripottele vielä mietoa juustoraastetta (jos käytät vahvaa juustoa, miedon katkaravun maku peittyy).   Kypsennä 180 asteessa noin 25-35 minuuttia. 

Muista antaa lasagnen levätä noin 10-15 minuuttia ennen kuin leikkaat ja syöt sitä, sillä muuten lasagne jää lötköksi eikä pysy kasassa. Myös maku paranee kun lasagne hieman "levähtää".