Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

MARJA-ARONIA -KIISSELI

Marja-aronia marja sellaisenaan on aika erikoisen makuinen - hieman karvas. Mutta siitä tulee hyvä mehu ja mehusta hyvä kiisseli. Etenkin jos sen tekee kerroskiisseliksi kuten tässä. Vaniljakerros voi olla kevyttä kreikkalaista jugurttia kuten kuvassa tai voi olla myös vaniljarahkaa tai vaniljakiisseliä.

MARJA-ARONIA KIISSELI

 

tästä tulee noin neljälle:

1/2 l laimennettua sokeroitua itse tehtyä marja-aroniamehua (älä laimenna liikaa!)
2 rkl perunajauhoja
pinnalle koristeeksi muutama marja-aronian marja jos haluat. Ne eivät ole kovin herkullisia sellaisenaan joten voi jättää poiskin!

vaniljarahkaa tai esim. kreikkalaista (/turkkilaista) jugurttia. Myös vaniljakiisselin voi tehdä jos haluaa! Itse käytin tässä kreikkalaista 2 % jugurttia. Sitä saa Lidlistä ja on todella pehmeää ja herkullista.

(tai vaikkapa vaniljakastiketta tai vaniljarahkaa)

 

Näin teet:

Mittaa mehu ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes liemi sakenee ja alkaa kuplia. Ota pois liedeltä. Kaada kiisseli tarjoiluvadille. Ripottele pintaan sokeria, jotta ei muodostu "kuorta" kiisselin pintaan. Jäähdytä hyvin! kiisseli on mielestäni parempaa kuin edes huoneenlämpöinen. 

Annoksessani on lasiin lusikoitu päällekkäin Lidlin kreikkalaista 2 % rasvaista jugurttia (myydään isoissa 1 kg  pyöreissä tölkeissä)  ja marja-aronia kiisseliä. 

Koristele pinta parilla marja-aronialla jos haluat.

 

Voit käyttää tätä kiisseliä myös sellaisenaan jälkiruoka/annosmaljoihin annosteltuna ja tarjoilla sen kanssa vaniljarahkaa tai vaniljakastiketta.