Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

HUNAJAISET UUNIJUUREKSET

Tämä viimeisin versioni sisälsi pelkkää porkkanaa, punajuurta ja palsternakkaa. Kastike sama kuin alla olevassa ohjeessa eli oliiviöljyä, hunajaa, suolaa ja pippuria. Tarjolle tuotaessa ripottelin vähän rucolan lehtiä pinnalle. Alla olevassa ohjeessa on timjamia, mikä antaa ihanan maun juureksille - tällä kertaa sitä ei löytynyt keittiöstäni ja siksi rucola. Sekin oli hyvää!

Unohdin kuvata mehevät juurekset kun tulivat uunista. Tässä ne ovat menossa vasta uuniin. Valmiista juureksista oleva kuva on alla, missä on jo koko muukin annos.

HUNAJAISET UUNIJUUREKSET

 

Tämä ihana juureslisuke on helppo tehdä.

Se maistuu esimerkiksi peuran, kauriin, poron, hirven, lampaan ja härän kanssa.

 

Voit varioida tätä mielesi mukaan. Kuvan juurespaistoksessa on tällä kertaa perunaa, porkkanaa, lanttua, punajuurta, punasipulia ja timjamia.

Voit myös laittaa bataattia, valkosipulia, keltasipulia, palsternakkaakin. Rosmariinilla saat ihan toisenlaiset mausteet aikaiseksi.

 

Kuvan vuokaan  meni suunnilleen näin (2-4 hlö:lle):

 

½ lanttu

2 suurehkoa punajuurta

2 jauhoista suurta perunaa

1 iso porkkana

1-2 pientä palsternakkaa

punasipulin puolikas

tuoretta timjamia

 

n. ½ dl oliiviöljyä

2 rkl hunajaa (tai vaaleaa siirappia)

suolaa

mustapippuria myllystä

 

(voit varioida tätä laittamalla myös bataattia, palsternakkaa, valkosipulia, keltasipulia, rosmariinia)

 

Tee näin:

Laita uuni  lämpenemään 200 asteeseen.

Kuori ja leikkaa kaikki juurekset tasakokoisiksi melko pieniksi kuutioiksi.  Tasakokoiset varmistavat yhtäaikaisen kypsymisen ja pieneksi kuutioidut juurekset kypsyvät nopeammin kuin suuret palat ja ovat kauniita ja käteviä syödä kun ovat jo valmiiksi "annospaloina".

Laita  kuutiot uunivuokaan.  HUOM. jos haluat että värit pysyvät kauniina, niin älä laita punajuurta ja esim. palsternakkaa samaan astiaan uuniin vaan laita ne erilleen. Laita vaikkapa porkkanat ja palsternakat ja lantut sekaisin eri astiaan ja punajuuret  erilleen.  Sekoita ne yhteen vasta kun laitat valmiina tarjoiluastiaan ennen pöytään tuomista! 

Sekoita vaikkapa juomalasissa yhteen oliiviöljy, hunaja ja hienonnetut yrtit sekä suolaa ja mustapippuria. Kaada öljy vihannesten  päälle.

Paahda vihanneksia 200 asteisessa uunissa keskitasolla. Kääntele välillä. Paistuminen vie vähintään 30-40 minuuttia, riippuen juureskuutioiden koosta.  Kokeile kypsyyttä  paistotikulla.   Kun otat juurekset uunista, ripottele pinnalle vielä tuoretta timjamia.

 

 

 

Tässä valmiit juurekset. Tämän koko annoksen ohje löytyy pääruokavalikosta nimellä "karitsan paahtopaistia ja uunijuureksia".