Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

MARJA-ARONIA -SIIRAPPI

Marja-aronia maistuu marjana sellaisenaan minusta aika kauhealle. Se on jotenkin jauhoinen, tiivis, tanniinen tai miten sen sanoisi... karvas... koko kitalakeen tulee kauhea hapokkuus... mutta siirapiksi sokerin kanssa keitettynä siitä tulee hyvää. Silti marjan oma tyypillinen maku säilyy. meillä lapsetkin sanoivat "nam" !

ARONIAMARJASIIRAPPI   

 

Ihana kastike vaniljajäätelölle (kuvassa), juustokakulle, pannacotalle tai vaniljavanukkaalle.  Jälkiruokaosiosta löytyy myös kohta "Vaniljavanukasta ja aroniamarjasiirappia" joka on hurmaava yhdistelmä.

 

 

Näitä tarvitset noin 4-5 hlö:lle

 

n. 7-8 dl  Aroniamarjoja (vai onko se marja-aronia…?)

½ dl  vettä

1 ½ dl sokeria 

 

Tee näin:

 

Laita aroniamarjat kattilaan ja kaada vesi sekaan.  Keitä kunnes marjat pehmenevät kunnolla, noin 15-20 minuuttia.  Paseeraa marjat eli laita siivilään ja muserra lusikan avulla marjat siivilää vasten niin että  hyvä marjasose valuu siivilän  läpi kulhoon ja kuoret yms. jäävät siivilään (niitä ei käytetä).  Paseeraus vaatii hieman voimia, eli jos lapsi tekee tämän, aikuisen kannattaa auttaa jotta marjoista saadaan tarpeeksi sosetta ja mehua talteen.  

 

Laita paseerattu mehu+ marjasose  kattilaan. Lisää sokeri ja keitä kokoon kunnes seos muuttuu siirapiksi eli sakeutuu selvästi. Tähän meni noin 15-20 minuuttia, tarkkaile välissä äläkä keitä liian kuumalla.

 

Jäähdytä hetki ja tarjoile.

 

HUOM.  jätin loput siirapista jääkaappiin. se jämähti äkkiä liian kovaksi. Jos tarjoilet kastikkeen vasta myöhemmin tai seuraavana päivänä, älä keitä sitä liian paksuksi. Tai sitten laita se jo pikkukattilassa jääkaappiin ja jos se on jämähtänyt  liian kovaksi, niin laita se ihan hetkeksi takaisin liedelle ja lämmitä se taas "notkeammaksi".