Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

METSÄMANSIKKAKIISSELI

Ihanaa kiisseliä! Älä keitä metsämansikoita vaan lisää ne jäisinä viimeiseksi kiisselin joukkoon.

Yksinkertaista ja hyvää. Nopea jälkiruoka joka säilyy hyvin jääkaapissa yön yli eli voi tehdä ennakkoon valmiiksi!

METSÄMANSIKKAKIISSELI

 

 

Tämä on hyvä  munaton, gluteeniton, maidoton (ilman kermavaahtoa), laktoositon (laktoosittomalla kermavaahdolla tai ilman)  jälkiruoka.  

 

Voit tehdä saman ohjeen mukaan myös vadelmilla, mustikoilla, mansikoilla, herukoilla, lakoilla, karpaloilla...   tai sekoittamalla muutamaa yhteen. Muista että kirpeitä marjoja käytettäessä sokerimäärää pitää myös lisätä!

 

Perinteisestä arkikiisselistä saat juhlavan jälkiruoan herkullisia lakkoja, karpaloita tai metsämansikoita käyttämällä.  Tässä ohjeessa tärkeää on ettei metsämansikoita keitä yhtään jolloin niihin tulee kitkerä maku ja ne menevät ihan mössöksi.  Ensin tehdään kiisseli ja jäiset metsämansikat lisätään lopuksi. Herkullista!

Näitä tarvitset noin 6 hlö:lle:

8,5 dl vettä ja noin 1,5 dl sokeria   (TAI   laimennettua sokeroitua laadukasta mansikkamehua  - ei siis mitään mehukattia vaan esim. ruotsalaista Brunnebyn mehua )  Huom. jos teet kirpeistä marjoista, käytä enemmän sokeria!


3 rkl perunajauhoja
n. 5 dl pakastettuja  marjoja  (usein ohjeissa on aika vähän marjoja, kuten jopa vain 3 dl litraa vettä kohden.

koristeluun kermavaahtoa (laktoositon vispikerma) tai  kaupan valmista kermavaahtovalmistetta (kylmäkaapissa metallinen purkki josta pursotetaan valmista vaahtoa - sitä on kuvassa!)

jäisiä/kohmeisia tai tuoreita metsämansikoita 

Näin teet:

Mittaa mehu ja perunajauhot kattilaan. Tai mehun sijaan vesi, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes liemi sakenee ja alkaa kuplia ja neste kirkastuu. Voit sekoitella samalla käsivispilällä. Ota pois liedeltä. Lisää jäiset pakastemarjat, sekoita ja kaada kiisseli vadille. Ripottele pintaan sokeria, jotta ei muodostu kuorta. Tai voit annostella valmiiksi jälkiruokakippoihin. Ripottele siihenkin sokeria hieman. Erikoishieno sokeri on tässä mainio sillä se ei jää rapisemaan suuhun yhtään.

Koristele kermavaahdolla (kuvan kermavaahto on kaupan valmisvaahtoa metallipurkista maitohyllyltä) ja kohmeisillä/jäisillä metsämansikoilla.

 

 

Tästä annoksesta 8,5 dl vedellä, ja 5 dl metsämansikoita tuli kuvan mukaisia annoksia 6  kpl.   koristelin annokset vielä  jäisillä metsämansikoilla (kohmeisia pakastimesta kannattaa ottaa aina koristeluun - muuten möhjääntyvät eikä näytä hyviltä eikä maistu yhtä hyviltä kuin hieman kohmeiset)