Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

FASAANI-ORVOKKISALAATTI

Fasaani on todella mehevää ja herkullista kun sitä ei vaan kypsennä liikaa! muuten se muuttuu kuivaksi!

FASAANI-ORVOKKI-SALAATTI

 

Tämä kaunis salaatti syntyi puolivahingossa. Olin ottanut fasaaninrintoja sulamaan ja aikomus oli tehdä jotain "lämmintä ruokaa" niistä...  Sitten kaupasta taas  samana päivänä puolivahingossa tarttui mukaan  itaialainen salaattimix, jossa oli mukana kauniin värisiä salaatin lehtiä sekä  orvokkeja.  Orvokit maksavat erillään usein aika paljon,  jopa 5-10 euroa rasialta jossa on muutamia orvokkeja  mutta löysin 2-3 eurolla suuren salaattimix-rasian jossa oli 3 orvokkia mukana.  

Kotona sitten mietin mitä tekisin fasaanista ja silloin keksin yhdistää orvokit ja salaatit ja fasaanin rinnat.  Tuli kaunista, kevyttä,  herkullista!  Fasaanin rinnat kannattaa paistaa juuri viime tipassa  jotta ovat yhä  lämpimiä salaattipedillä.

 

Tein tämän  niin hetken mielijohteesta etten sinänsä "mitannut"  tarkkaan mitä laitoin mutta  ei hätää,  onnistut varmasti näillä vinkeillä:

 

Näitä tarvitset kahdelle henkilölle:

rasia salaattimix - erilaisia salaatin lehtiä.  Tai esim. 1 ruukku jää- tai friseesalaattia ja lisäksi vaikkapa jotain kaunista punakkaa salaattia  tai vaikka  kauniita punakoita viinisuolaheinän lehtiä.

orvokkeja (puhtaita luonnosta  jos saatavilla tai kaupasta  vihannestiskiltä jos saa)

1 fasaanin rinnat ei 2 rintapalaa  luuttomiksi leikattuina

suolaa, mustapippuria myllystä 

voita paistamiseen

mustaa paksua balsamicokastiketta

halutessasi voit laittaa salaattiin muutakin mutta laita vain mietoja makuja fasaanin hennon maun takia. Esimerkiksi kypsä mehevä avokado sopii hyvin.

Myös fetajuusto tai parmesaanijuuston lastut sopisivat salaattiin hyvin

 

Näin teet:

Pese ja kuivaa salaatit ja  asettele ne kauniiksi salaattipediksi lautasille tai suurelle tarjoilulautaselle.   Laita kauniimpia lehtiä aina reunoille näkyville.

Jos haluat käyttää avokadoa tuomaan ruokaisuutta ja monipuolistamaan makua, kuori  avokado ja poista kivi. Ota ruokalusikalla hedelmälihat pois kuorista ja viipaloi avokadon liha kauniiksi viipaleiksi tai pieniksi kauniiksi kuutioiksi.  (jos et ihan saman tien tarjoile niin puserra hieman sitruunamehua avokadoille ettei avokadon liha pääse tummumaan rumasti).

Pursota paksua tummaa balsamicokastiketta  salaattipedille kauniiksi raidoiksi (saman suuntaisia). 

Paista fasaanin luuttomat rintapalat voissa pannulla kullanruskeiksi ja suolaa ja pippuroi, sekä laita  laakeaan avonaiseen uunivuokaan  175 asteiseen uuniin kunnes sisälämpömittari näyttää noin 57-58 astetta (ihan maksimissaan 62  jos pakko kypsentää enemmän )  Fasaani kuivuu jos paistat sen läpikypsäksi. Moni riista huononee ja muuttuu erittäin sitkeäksi ja kuivaksi jos sen ylipaistaa.    Anna levähtää foliossa hetken aikaa.  Voit vielä halutessasi suolata ja pippuroida lisää tässä (tai jos unohtui aiemmin).

Jos käytät fetaa tai parmesaanilastuja, laita ne nyt salaattipedille kauniisti sinne tänne ripotellen.

Leikkaa fasaanin rinnat kauniiksi viipaleiksi terävällä veitsellä ja asettele  ne salaattipedille  niin että rinta näyttää melkein ehjältä. 

Asettele orvokit  kauniisti fasaanin ympärille. 

Laita tummalla balsamicolla kastikeraidat salaattipedille.