Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PARMESAANIPANEERATTUA PORSAAN SISÄFILETTÄ JA TOMAATTIPASTAA

Kuvateksti

PARMESAANIPANEROITUA PORSAAN SISÄFILETTÄ JA TOMAATTIPASTAA

 

 

tämän ohjeen idea on vanhasta Suomen kuvalehden gourmet-osiosta. Olen muuttanut ohjeen paneerauskoostumusta juustomaisemmaksi  sekä vaihtanut tomaattikastikkeen ohjeen vanhaan hyväksi havaittuun.

 

Näitä tarvitset noin 4 hlö:lle 

 

600 g  possun sisäfilettä

1-2 kananmunaa

n. 1 ½ dl  korppujauhoja

n. 1 dl  parmesaaniraastetta

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

reilusti laadukasta oliivi- tai rypsiöljyä paistamiseen

 

 

 

Porsaan sisäfileet teet näin:

 

 

Riko muna laakealle lautaselle, vaikkapa ns. leipälautaselle. Jos muna on kovin pieni, saatat tarvita toisenkin. Riko kuitenkin ensin vain yksi muna ja ota sitten toinen tarvittaessa. Riko munan rakenne rikki haarukalla.

Laita toiselle  laakealle, hieman suuremmalle lautaselle korppujauhot ja parmesaaniraaste sekä suolaa ja mustapippuria ja sekoita seos hyvin.

 

Leikkaa porsaan sisäfile noin 1,5 cm paksuisiksi pihveiksi. Nuiji ne kevyesti lihanuijalla tai jos et omista sellaista, niin vaikkapa vasaralla (laita talouskelmu väliin).  Kasta sitten pihvit ensin munaan molemmilta puolilta ja sitten korppujauho-parmesaanijuustoseokseen -  jälleen  pihvin molemmilta puolin. 

Paista pihvit reilussa öljyssä molemmilta puolilta - ensin kuumemmalla että pinta ruskistuu kauniisti ja sitten miedommalla että possu varmasti kypsyy kokonaan.  Riippuu pihvien paksuudesta, mutta minulla meni noin 6 + 6 minuuttia ennen kuin pihvit olivat läpikypsät. Muistathan että porsaan liha pitää kypsentää kunnolla!

Paista tällainen erä parissa erässä pannulla. Pannua kannattaa välissä vähän pyyhkäistä talouspaperilla ja laittaa uusi kirkas öljy - muuten  muuten kakkoserän pihveistä saattaa tulla pinnaltaan hieman  rumempia kun helposti pannulle on jo  yli 10 minuutissa "kärähtänyt" pikkuisia mustia korppujauhon ja/tai juuston hippusia joita tippunut paneeratuista pihveistä.

 

 

Tomaattipastan ohje löytyy sivuiltani   arkiruokavalikosta nimellä:  "parmesaanilihapullat ja pastaa tomaattikastikkeella"  eli se on pasta jossa tomaatit kaltataan ja kastike tehdään itse alusta alkaen.

Voit myös vaihtoehtoisesti fuskata tässä kohtaa arkikiireessä ja tehdä tomaattikastikkeen  käyttämällä kaupan valmiita tomaattisia pastakastikkeita ja lisätä niihin vain esim. tuoreita yrttejä kuten basilikaa ja ruohosipulia.   Tai sitten voit tehdä näiden kahden vaihtoehdon puolivälistä kompromissikastikkeen eli  kuullota sipulia ja valkosipulia ja kaada sekaan sitten valmista laadukasta tomaattia tölkistä (paseerattua tai murskaa tms. mieleistä).  ja lisää vielä yrttejä ja mustapippuria sekä suolaa. 

 

Keitä mieleistä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan. Tässä kuvassa on tagliatellea  ja itsetehtyä tomaattipastaa sekä viinisuolaheinää.

Pasta on käännelty kastikkeessa kattilassa ja sitten annosteltu lautaselle.