Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KYYHKYÄ JA TATTIOHRASUURIMOITA

Ihana sunnuntairuoka puolessa tunnissa!

KYYHKYNRINTAA JA HERKKUTATTIOHRASUURIMOITA

 

Puolessa tunnissa oli valmista!  Sikäli mikäli herkkutatit olivat jo metsässä putsattuja kuten minulla.

Ohrasuurimot lisukkeina ovat herkullista syötävää, ainakin aikuisten makuun.

Niitä saa esikypsytettyinä, ja minkä käytin tässä sellaisia jotka ovat lisäkkeeksi kypsiä 20 minuutin keittoajan jälkeen. 

 

Näitä tarvitset  neljälle henkilölle:

 

1,2 litraa vettä

1 tl suolaa

2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita (käytin Myllyn paras tuotetta)

 

2 rkl voita

1 punasipuli

noin 5-6 dl perattuja paloiteltuja herkkutatteja (unohdin itse asiassa mitata valmiit tattipalat mutta osaan aika hyvin jälkikäteen arvioida määrän)

suolaa ja mustapippuria myllystä

2 dl kuohukermaa

1-2 dl parmesaaniraastetta (vasta raastettua laadukasta)

n. 3 rkl tuoreita yrttejä maun mukaan - käytin nyt timjamia kun sitä oli kotona ja minusta se sopii ihanasti moneen. myös lehtipersija sopii tähän. Tai ruohosipuli.

koristeeksi yrtinoksa - kuvassa on rosmariinin oksa

 

2-4 kyyhkyä nahan kanssa (eli kynittyjä kyyhkyjä)  eli 4-8 kyyhkyn rintapalaa rintalastasta irti leikattuina  (jos on paljon muutakin ruokaa, esim. alkupala ja jälkiruoka, niin puolikas kyyhky per syöjä riittää mutta jos ruoka on ainut, niin kokonainen kyyhky / ruokailija)

paistamiseen 1-2 rkl voita  

 

HUOM. Voit toki tarjota tässä muutakin riistaa: sorsanrintaa, pyytä, teertä tms. Mutta niihin ei päde toki kyyhkyn paisto-ohje joten katso niiden valmistusohje vaikkapa sivuiltani muista ruokaohjeista 

 

 

Näin teet:

 

Ota kyyhkynlihat huoneenlämpöön ajoissa, mielellään tuntikin ennen paistamista.

Kiehauta vesi ja mausta suolalla ja laita ohrasuurimot veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan, tässä tapauksessa lisäkeohran keittoaika on 20 minuuttia.

Älä ylikeitä mutta maista että ovat kypsiä ja pehmeitä.

Valuta siivilässä ylimääräinen vesi pois, laita takaisin kattilaan ja pidä kansi päällä niin pysyy lämpimänä.

 

Kun suurimot kiehuvat, tee sillä välin muut.

Paista kyyhkynrinnat voissa pannulla - ensin kuumemmalla pannulla että pinta saa väriä  ja sitten miedommalla muutama minuutti per puoli, että kypsyvät hieman mutta kyyhky saa jäädä hyvinkin roseiseksi, mieluummin jopa liian punaiseksi kuin liian kypsäksi.  Riista menee kuivaksi ja pahaksi jos on läpikypsää ja kyyhkyn kohdalla se pitää erityisen hyvin paikkansa. Älä siis ylipaista!  Kääri rintafileet  tiiviisti folioon ja jätä lepäämään sinne. Nehän vielä hieman jälkikypsyvätkin folion sisällä.

 

Käytä samaa paistinpannua missä ruskistit/paistoit kyyhkyt sillä hyvä lihanmaku jää pannulta näin talteen. Paista pannulla voissa ensin punasipuleita kunnes pehmenevät mutta eivät ruskistu. Anna muhia useita minuutteja. Lisää sitten tattipalat ja kuullota niitäkin vielä viitisen minuuttia.  Suolaa ja mustapippuroi ne.

Lisää kuohukerma,  ja anna porista vielä minuutin ajan.  Lisää nyt tämä sipuli-kerma-tattiseos ohrasuurimoiden joukkoon (josta siis olet valuttanut vedet pois) ja sekoita lusikalla.  Lisää vielä saksilla silputtua tuoretta yrttiä maun mukaan,

itse laitoin useamman ruokalusikallisen tuoretta timjamia ja hieman lehtipersiljaakin.

Sekoita sekaan vielä viimeiseksi juustoraastetta mutta älä lämmitä sen jälkeen enää. Eli jos sinun pitää tähän asti tehdä valmiiksi hieman ennen tarjoilua, niin jätä  juustoraaste lisäämättä ja  kuumenna suurimo-tattiosa kattilassa ennen tarjoilua ja lisää juustoraaste vasta ihan viimeiseksi!

Samoin lisäisin kyllä tuoreet yrtitkin mielellään vasta juuston kanssa ihan lopuksi.

 

Leikkaa kyyhkyn rinnat leikkuulaudan päällä terävällä veitsellä niin ettei veitsi ihan mene pohjaan asti eli näin rintaliha pysyy kauniimmin kasassa annoksen päällä eikä viipaleet tipu ohrakeon päältä pois.

 

Kokoa annos kuten kuvassa eli  lusikoi keskelle lautasta  ohrasuurimolisuketta ja  asettele  rintalihat  ohrasuurimoiden päälle.  Koristele tuoreella timjamilla tai rosmariinilla kuten kuvassa.