Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PALLOSALAATTI MELONEISTA

Pallosalaatissa on eri meloneita ja avokadoa palloina. voit toki laittaa myös kirsikkatomaatteja ja mozzarellajuustoakin tähän mutta sitten toki mieto lempeä melonimakuinen salaatti muuntuu jo ihan toisenlaiseksi. Kokeile omia eri yhdistelmiä oman makusi mukaan!

PALLOSALAATTI

 

Näitä tarvitset:

 

muutamaa erilaista vihreää salaattia makusi mukaan, esim.  amerikan salaattia ja frisee tai jääsalaattia,   tai amerikan (jäävuorisalaattia) ja vuonankaalia  tms.

 

kurkkua

vesimelonia

verkkomelonia

(hunajamelonia)

kypsiä  suuria Hass -merkkisiä avokadoja (minusta ainut hyvä merkki Suomen valikoimissa on Hass)

pikkuisen sitruunamehua avokadojen päälle (tummumisen estämiseksi)

 

herneenversoa

(mansikoita. voi jättää poiskin. Kuvan salaatissa minulla on viimeisiä pieniä mansikoita puolitettuina)

 (mozzarellapallojakin voi laittaa tähän salaattiin! tai  punaisia kirsikkatomaatteja! varioi ja tee erilaisia kokeiluja!)  


halutessasi voit laittaa myös salaattikastiketta kuten tummaa balsamicokastiketta  tai  oliiviöljy-balsamicosekoituksen  jossa myös aavistus sokeria ja sitruunamehua.   Myös  omena-hunajaviinietikka - oliiviöljykastike  sopii tähän.

 

 

 Tee näin:

 

huuhtele salaatti ja revi sopivan kokoiseksi silpuksi tarjoilulautasen pohjalle. tarjoilulautanen saisi olla mielellään laakea astia, ei perinteinen salaattikulho.  Tämä siksi että melonipallot yms näkyvät kivasti laakeasta astiasta.

Pilko kurkkua pieniksi palasiksi tai  tee kurkustakin palloraudalla kurkkupalloja. 

laita ne salaattipedin päälle.

 

Ota palloraudalla vesimelonista sekä verkkomelonista (sekä hunajamelonista jos käytät sitä),  palloja ja asettele ne salaattipedille. 

Puolita avokado, poista kivi ja  ota palloraudalla avokadopalloja. Ota tarkasti niin saat aika monta palloa per avokado (jos käytät suuria avokadoja)  Ei hätää jos joka pallo ei ole pallo vaan on vain "puolipallo" sillä voit asetella ne salaattipedille niin että ehjäpuoli on ylöspäin! 

purista heti sitruunamehua avokadopallojen päälle etteivät tummu.

 

Revi sitten herneenverson kauniita oksia ja asettele sinne tänne pitkin salaattipetiä. 

jos käytät mansikoita, voit puolittaa ne ja asetella salaatin päälle. Pienet mansikat voi laittaa kokonaisina niin nekin ovat taas "palloja" tähän salaattiin. 

 

Jos käytät salaattikastiketta, kaada se ihan viime tipassa salaatille.  Tai laita erillään pöytään tarjolle, jokainen voi halutessaan itse kaataa sitä salaatille omalla lautasellaan.  Näin lapsetkin usein ottavat mieluummin salaattia kun siinä ei ole kastiketta.