Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

CHAI-TEE-OMENAHILLO

Chai-tee maustaa omenahillon hauskasti. Chai teessä on hieman itämaiset maut: inkiääriä, kanelia, tähtianista, kardemummaa...

CHAI-TEE-OMENAHILLO

 

Dansukkerin sivuilla oli kiva uutuushillo-ohje jollaista en ollut aiemmin tehnyt. Chai-teessä on mausteena mm. inkivääriä, kanelia, neilikkaa kardemummaa, tähtianista.  Maut eivät ole kovin vahvat eli hilloon tulee pieni sievä vivahde mutta ei  ole kovin mausteista vaikka saattaa kuullostaa siltä. 

 

Näitä tarvitset noin litraan hilloa:

1 kg kuorittuja ja paloiteltuja omenoita (punnitse vasta kun paloina eli täyttä omenaa tuo 1 kg)

1/2 dl vettä

1/2 kg  eli 500 g hillosokeria

4-5 pussia mustaa chai-teetä (esim Pirkka)  

lasipurkkeja kansineen hillon säilyttämistä varten

 

Tee näin:

Pese ensin purkit huolella astianpesukoneessa tai käsin astianpesuaineella. Huuhtele hyvin.  Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja huljauta kaikkien purkkien sisällä kiehuvaa vettä niin että purkit "desinfioituvat". Tee sama kansille. Näin hillo säilyy eikä purkeissa ole epäpuhtauksia.  Toiset laittavat pestyt purkit uuniin 100 asteeseen ja desinfioivat siten.

Laita  kuoritut ja pieneksi paloitellut omenanpalat ja vesi kattilaan. Anna kiehua hetken jotta omenat alkavat pehmentyä hieman.  Laita sitten teepussit myös  liemen sekaan (mahdollisimman kattilan pohjalle jotta maut pääsevät nesteeseen) mutta  jätä narut kattilan ulkopuolelle   tai kiinni vaikka lusikkaan tms. jotta saat pussit helposti pois. Käsittele pusseja varoen etteivät hajoa.

Keitä noin 10 minuuttia kunnes omenanpalat pehmenneet. Keittoaika riippuu täysin omenoiden kiinteydestä. Poista teepussit.   Soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri,  lisää vielä teepussit uudelleen jos haluat vahvemman maun  ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5 minuuttia välillä sekoittaen.  Ota teepussit  pois hillosta.  Kuori  mahdollinen vaahto aina hillon pinnalta. 

Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin, desinfioituihin purkkeihin ja sulje  kannet hyvin.  Laita aina etiketti jotta muistat mitä hilloa purkissa on ja milloin hillo on valmistettu. Säilytä viileässä. 

Hillo on herkullista vaikkapa paahdetun leivän päällä.