Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

VANILJAPANNACOTTA JA MARJASOSE / MARJAT

Lakkasoseella ja lakoilla vasemmalla. Villivadelmasoseella ja villivadelmilla oikealla.

Lakkaversio vasemmalla. Oikealla on metsämansikkasoseella ja metsämansikoilla.

VANILJAPANNACOTTA JA  HIENOA MARJASOSETTA JA/TAI MARJOJA

 

Osa pannacotta -ohjeista saa pannacotan sen verran "Kiinteäksi" että pannacotan voi tehdä muottiin ja kumota sen. Tämä ohje jää löysemmäksi ja on tarkoitus lusikoida lasista.

Mutta tämä ei ole liian liivatteista. Ja kun lasit ovat näyttäviä,  niin kaunis ja helppo ja nopea jälkiruoka syntyy mökkioloissakin ihan hetkessä!

 

Näitä tarvitset (5 tuollaiseen lasilliseen kuten kuvassa):

 

5 dl kuohukermaa

1 dl maitoa (tai laktoositonta maitojuomaa)

2 liivatelehtä

½ dl sokeria

1 vaniljatanko

marjoja ja/tai marjasoseita jotka teet pusertamalla marjoja siivilän läpi jotta saat siemenetöntä  hienoa sosetta

 

Näin teet:

 

Laita lautaselle kylmää vettä ja liota siinä liivalehtiä noin 10 minuuttia (tai yli).

Kiehauta sillä välin kattilassa kerma, maito, sokeri ja vaniljatanko (jonka voit myös halkaista jotta enemmän siemeniä irtoaa - mutta katso huomio alla!).  Älä polta seosta!  Kun olet  kiehauttanut seoksen, lisää liotetut, vedestä poistetut liivatelehdet mukaan ja sekoita hyvin.  Kaada kauniisiin laseihin ja hyydytä jääkaapissa tai kylmiössä vähintään 3 tuntia.

 

Huomioi että jos halkaiset vaniljatangon ja oikein raaputat vaniljan siemeniä mukaan, saat hyvää makua mukaan mutta siinä vaiheessa kun laitat  "seosta" laseihin, niin vaniljan siemenet painuvat lasissa pohjaan. Voit silti tehdä näin, mutta silloin sinun tulee muistaa  hyytymisvaiheessa (jääkaapissa) välillä "lusikalla" sekoittaa  "seosta" lasissa, etenkin siinä vaiheessa kun seos alkaa hyytyä vähän. silloin saat vaniljan siemenet tasaisemmin koko pannacottaan eikä  käy niin että kaikki mustat siemenet löytyvät lopulta jälkiruoan pohjalta (mikä ei ole kiva)!   Voit myös olla raaputtamatta siemeniä tai estää niiden pääsyn koko pannacottaan siten ettet halkaise vaniljatankoa ollenkaan. Vaniljan maku ei ole sitten yhtä voimakas kyllä. Siten pääset kyllä paljon helpommalla!

 

 

Marjasoseet ja niiden teko:

 

Kuvassa on lakkasose ja vadelmasose

sekä metsämansikkasose. 

 

Tarvitset noin 1 dl marjoja per yksi annos  marjoja jos teet hienoa sosetta.

Eli 4-5 henkilön annosta varten 4-5 dl marjoja puserretaan lusikan avulla siivilän läpi ja  siten saadaan hienoa siemenetöntä sosetta.  Lakasta tulee ihanaa, samoin vadelmasta! Metsämansikastakin tulee hyvää mutta siihen kaipaan ehkä ripauksen sokeria. Metsämansikat mieluummin tarjoaisin marjoina, enkä soseuttaisi läpi. Vadelmat ja lakat pusertaisin siivilän läpi. Etenkin lakkasose voi maistua lapsillekin jotka eivät muuten ehkä niin lakasta pidä. Meillä ainakin kävi kotona niin.

 

Voit myös tarjota  pannacotan kanssa pelkkiä marjoja ilman marjasosetta!  Kaunista ja hyvää sekin!