Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

LAKKAKIISSELI TAI LAKKA-METSÄMANSIKKAKIISSELI

Juhlava kiisseli syntyy lakoista. Myös lakka-metsämansikkakiisselin ohjeen löydät alempaa.

LAKKAKIISSELI  

 

 

Tämä on hyvä  munaton, gluteeniton, maidoton (ilman kermavaahtoa), laktoositon (laktoosittomalla kermavaahdolla tai ilman)  jälkiruoka.   Tämä herkku sopii vaikka juhlajälkiruoaksi!

 

Näitä tarvitset noin 6 hlö:lle:

8- 8,5 dl vettä ja noin 2 dl sokeria  maun mukaan
3 rkl perunajauhoja
n. 4-5 dl pakastettuja  lakkoja

koristeluun kermavaahtoa (laktoositon vispikerma) tai  kaupan valmista kermavaahtovalmistetta (kylmäkaapissa metallinen purkki josta pursotetaan valmista vaahtoa - sitä on kuvassa!)

Näin teet:

Mittaa vesi  ja  sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes liemi sakenee ja alkaa kuplia ja neste kirkastuu. Voit sekoitella samalla käsivispilällä. Ota pois liedeltä. Lisää jäiset lakat, sekoita ja kaada kiisseli vadille. Ripottele pintaan sokeria, jotta ei muodostu kuorta. Tai voit annostella valmiiksi jälkiruokakippoihin. Ripottele siihenkin sokeria hieman. Erikoishieno sokeri on tässä mainio sillä se ei jää rapisemaan suuhun yhtään.

Koristele kermavaahdolla (kuvan kermavaahto on kaupan valmisvaahtoa metallipurkista maitohyllyltä) ja vaikkapa pintaan vielä muutama kohmeinen lakka tai vaikkapa metsämansikka.  

 

P.S. voit tehdä myös tästä variaation johon laitat myös sekaan hieman metsämansikoita. Sekoita silloin 1-2 dl metsämansikoita ja vähennä vastaavasti lakkojen määrää. 

 

 

 

 

Voit varioida tämän ohjeen korvaamalla osan lakoista metsämansikoilla. Kaunista ja herkullista!