Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

MAITOSUKLAAMOUSSEA VADELMILLA

Jos sinulla on villivadelmia, niin ne kruunaavat makunautinnon! ne maistuvat puutarhavadelmia selvästi maukkaammilta!

 

MAITOSUKLAAMOUSSE JA VADELMIA


Tämä ohje on nopea ja herkullinen! Tämän tekee noin viidessä minuutissa.  ja lapsetkin osaavat! ainoastaan tarkkana maitosuklaan sulattamisessa ettei sulata liian kuumalla! Hellästi, hellästi....

 

Näitä tarvitset:

 

1 levy (200 g) laadukasta hyvänmakuista maitosuklaata, kuten Fazer Sininen

2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, kuten Flora Vanilla

noin 4 dl  vadelmia  tai metsämansikoita (tuore tai pakaste)

koristeluun voit jättää muutaman vadelman, muutaman suklaapalan joista teet "raastetta"  ja jos haluat, muutama sitruunamelissan / mintun  tuore lehti 

 

 

On selvää että miltä näin yksinkertainen jälkiruoka tulee maistumaan, riippuu lähes täysin käytetystä suklaasta. Eli käytä maukasta suklaata!  Tässä ei kannata pihistellä. Itse olen niin Fazerin sinisen ystävä että minulle valinta on helppo. Vaikka käytän paljon mm. Lidlin tai eri ruokakauppojen ns. leivontasuklaita ja niistäkin maitosuklaita monien kakkujen tms. tekoon niin tähän jälkiruokaan en niitä valitsisi!

 

Näin teet:

Paloittele suklaa kattilaan (jos haluat, jätä muutama pala suklaata koristelua varten niin voit "raastaa"). Sulata suklaa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Älä kuumenna liikaa sillä suklaan rakenne menee muuten pilalle!   Ota kattila liedeltä. Voit sulattaa suklaan myös mikrossa sulatusteholla 20 sekuntia kerrallaan, sekoita ja jatka sulatusta tarvittaessa.  Siinä sama juttu - varo ettei yhtäkkiä suklaa kuumene liikaa. Muista että maitosuklaan sulatuslämpö ei saa olla yhtä kuuma kuin tumman suklaann! 

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita sulatettu suklaa vaahdon joukkoon.

Lado sitten kerroksittain suklaamoussea ja vielä hieman kohmeisia pakastevadelmia  (tai tuoreita vadelmia) jälkiruokakulhoihin tai laseihin (jätä muutama vadelma koristeeksi pinnalle).

Lusikoi viimeiseksi suklaamoussea. koristele pinta muutamalla kauniilla vadelmalla ja rouhitulla/raastetulla suklaalla ja halutessasi vaikkapa sitruunamelissan lehdellä tai minun lehdellä.

 Anna hyytyä jääkaapissa noin  vartin verran ennen tarjoilua. Voit myös tehdä annokset valmiiksi hyvissä ajoin, nämä säilyvät kyllä.