Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

SITRUUNATIMJAMIBROILERI

Helppo hyvänmakuinen arkipataruoka valmistuu alle tunnissa pöytään! Tekoaika on lyhyt, 10 minuuttia, ja loppuajan hautuu uunissa.

SITRUUNATIMJAMIBROILERI

 

Tähän idea tuli jostain lehdestä mutta sovelsin sen paremmin meille  lapsiperheen arkeen sopivaksi kun alkuperäisessä  oli käytetty valkoviiniä, aika hurjasti valkosipulia ja jotain muutakin mistä emme pitäneet.

näitä tarvitset:

800 g broilerin  maustamattomia koipipaloja

1-2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

5-10 pikkuista salottisipulia

2-3  valkosipulin kynttä

1 paprika, punainen tai vihreä

1 sitruuna, mielellään luomu  (kun laitetaan pataan kuorineen)

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl  juoksevaa hunajaa

3 dl vettä

½ kanaliemikuutio

noin 10 oksaa tuoretta timjamia  

 

Näin teet:

Laita uuni 225 asteeseen.  Mausta broileripalat suolalla ja mustapippurilla.   Kuori salottisipulit  ja valkosipulit. Pese sitruuna huolella ja leikkaa se aika paksuiksi viipaleiksi.  Huuhdo paprika, poista siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa suikaleiksi. 

Laita  suureen uunivuokaan broilerinpalat, paprikasuikaleet, valko- ja salottisipulit.  Lisää pataan vesi, murennettu kanaliemikuution puolikas, hunaja ja oliiviöljy.  Ropsauta vielä mustapippuria. Suola kannattaa laittaa vasta lopuksi, jos sille on tarve.  Riippuu hieman liemikuution suolaisuudestakin.   Lisää vielä timjamin oksia sinne tänne. 

Kypsennä uunissa 225 asteessa keskitasolla  noin 40 minuuttia kunnes broileri on kypsää. Kokeile haarukalla tai paistotikulla - jos broilerin lihaneste on kirkasta, on liha kypsää. Broileri pitää kypsentää läpikypsäksi.

Tarjoile perunoiden tai riisin kera.  Voit halutessasi suurustaa lopuksi kastiketta joka jää hyvin vetiseksi.  Mausta tarvittaessa lisää.