Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

MUSTIKKAVADELMAMURUPIIRAS

Ihana helppo murupiiras. Vadelman ja mustikan yhdistelmä, ns. "kuningatar" toimii varmasti!

 

 

MUSTIKKA-VADELMAMURUPIIRAS

 


näitä tarvitset lasagnevuoalliseen josta tulee noin 10-20 palaa:

3        munaa

2½ dl sokeria

150 g sulatettua voita

2 dl maitoa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

6 dl mustikoita tai 3 dl mustikoita (tai 4 dl mustikoita ja 2 dl vadelmia)  

3 tl perunajauhoja

ripauksia sokeria

 

muruseokseen pinnalle vielä:

50 g voita

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.  Sulata ensin voi kattilassa ja jäähdytä sen. Sekoita sitten munat ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää jäähdytetty voisula ja maito. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon nopeasti  ilman turhaa lisävatkaamista. Sekoita leivinjauhetta sisältävä taikina aina mahdollisimman nopeasti tasaiseksi, ettei taikinaan ehdi muodostua sitkoa. Silloin rakenne säilyy  pehmeänä ja kuohkeana.

 

Vuoraa korkeareunainen  lasagnevuoka, n.25 x 35 cm  kokoinen vuoka leivinpaperilla ja rasvaa vielä leivinpaperi voilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa kunnes se on hieman vaaleanruskea - tähän meni ehkä 10-15 minuuttia. Tarkkaile paistopintaa!  Kun pohjaa esipaistaa, niin se pysyy mureana eikä jää lötköksi.

Sillä välin kun pohja paistuu, sekoita  johonkin kulhoon mustikat, vadelmat sekä perunajauhot ja ripaus (1-2 tl) sokeria.  Perunajauho on tärkeä - muuten marjat lötkistyvät ja mehu imeytyy pohjataikinaan ja pintamuruseokseen.

Tee myös jo  välissä myös jo muruseos pintaa varten.  Eli  mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi ne sormin murumaiseksi  hienoksi tasaiseksi.  Älä jätä suuria  kokkareita muruseokseen sillä ne palavat muuten helposti piirakan pinnalla.  Kun pohja on aavistuksen vaaleanruskea, lisää  marja-perunajauhoseos pohjan pinnalle.  Koska pinta on jo hieman paistunut, pitää marjoja hieman käsin asetella  piirakan päälle. Lisää vielä viimeiseksi muruseos pinnalle.   

Kypsennä uunissa 175 asteessa n.25 - 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja leikkaa annospaloiksi. Tarkkaile paistoaikaa joka riippuu paljon esipaistoajasta, piirakkapohjan paksuudesta jne.

Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.