Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

VADELMASYDÄNPIPARIT

Kaupan vadelmamarmeladilla tehdyt pikkuleivät

itse tehdyllä mustikka-villivadelmahillolla oli hieman hankalampaa tehdä pikkuleipiä mutta niistä tuli paljon maukkaampia kuin vadelmaversiosta. Muista käyttää kiinteää hilloa tai marmeladia jotta onnistut!

HILLOSYDÄNPIKKULEIVÄT

 

 

Ihanat ystävänpäiväpikkuleivät. Voit tehdä nämä marmeladilla tai kiinteällä hillolla. Kokeilin sekä vadelmamarmeladilla että  itsetehdyllä mustikka-villivadelmahillolla. Marmeladilla on helpompi tehdä,  mutta itse tehty hillo vei maussa voiton. 

 

Pienet etukäteisvaroitukset pikkuleivistä:

* Nämä eivät ole helpoimmasta päästä olevia pikkuleipiä siitä syystä että taikina pehmenee nopeasti ja sen jälkeen sitä on vaikea työstää. Kun taikina pehmenee liikaa etkä saa siitä ehjiä sydämiä enää siirrettyä leivinpaperin päälle, niin laita taikina uudelleen  jääkaappiin kunnes kovettuu. Kannattaa muutenkin tehdä vain pieni osa taikinasta kerralla.

* Sydänten pipertämiseen menee myös aikaa, eli nämä eivät ole ihan pikaisia tehdä.

* Kolmas varoitus tulee siitä että pikkuleivät paistuvat todella äkkiä liikaa eli pitää olla malttia seistä uunin vieressä.   Mutta lopputulos on herkullinen.

 

 

Näitä tarvitset noin 40 pikkuleipään:

 

 

200 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria


Täyte: hyvää hilloa tai marmeladia. Kuvassa on vadelmamarmeladilla (helpompi tehdä ja levittää) ja itse tehdyllä mustikka-villivadelmahillolla. Voit laittaa myös mansikkahilloa, kirsikkahilloa, herukkahilloa... ihan oman maun mukaan!

tomusokeria pinnalle

 

kaksi sydänmuottia, suurempi ja pienempi

 

leivinpaperia ja uunipeltejä

 

 

Näin teet:


Vatkaa huoneen lämmössä  hyvän aikaa pehmennyt rasva ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita eri kulhossa vehnäjauhot, perunajauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin muna-voi-sokerivaahtoon.

Anna taikinan jähmettyä kylmässä - muuten sitä on ihan mahdoton kaulia ja työstää. 

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kun taikina on kylmennyt ja kovettunut,  laita se vaikka neljään osaan ja ota aina vain yksi osa kerralla työstettäväksi. Jätä loput jääkaappiin.  Kauli taikina  ohueksi levyksi.  (Jos otat koko taikinan kerralla, niin se hyvin äkkiä pehmenee niin että sitä on taas todella vaikea työstää. )

 

Ota kaksi erikokoista sydänmuottia esille. Ota suuremmalla sydänmuotilla pikkuleipiä ja nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle. Jos taikinasi on seissyt liian kauan lämpimässä, sydänten muoto alkaa kärsiä kun liikutat niitä ja keksit eivät onnistu hyvin.  Paista joka toinen pellillinen  niin että siinä on vain suuria ehjiä sydänpipareita.  Tee joka toiseen pellilliseen  suurella muotilla sydämiä, ja paina vielä sen jälkeen niihin aukko keskelle eli paina pienempi sydänmuotti keksin keskelle jotta "pieni sydänkeksi" otetaan pois (sen voit lytätä ja laittaa taas takaisin jämätaikinaan). Jää siis jäljelle iso sydänkeksi jossa on pienen sydämen muotoinen reikä keskellä.

NÄMÄ ERILAISET KEKSIT (= ehjät keksit ja kololla varustetut keksit)  PITÄÄ TEHDÄ ERI PELLEILLE  SILLÄ NE PAISTUVAT ERI TAHTIIN. Ehjät keksit tarvitsevat pidemmän paistoajan - reiälliset paistuvat selvästi nopeammin!

 

Paista 200 asteessa 5-10 minuuttia riippuen täysin siitä teetkö kekseistä ohuita kuten minä tein, vai teetkö niistä paksumpia (ovat silloin helpompi leipoa ja työstää). Minulla ehjiin sydämiin meni noin 8 minuuttia, ja  aukkoisiin pikkuleipiin meni vain noin 5. Riippuu toki myös uunin tehoista miten paistuvat.

VAROITUS: pikkuleivät ruskistuvat yhtäkkiä - eli paiston loppuvaiheessa kannattaa olla nenä kiinni uuniluukussa tai laittaa munakello soimaan ihan 30 sekunnin välein. Tummiksi paahtuneet piparit eivät ole hyviä  vaan saavat jäädä ihan vaalean ruskeiksi!

 

Täytä pikkuleivät vasta tarjoilupäivänä. Laita ehjän sydänpikkuleivän päälle (punaista) marmeladia tai kiinteää hilloa. Yritä laittaa hilloa vain keskelle sydäntä - ei reunoille ettei hillo tursua sieltä. Ripottele reiällisen sydänpiparin päälle tomusokeria. Ripottele se teesiivilän/siivilän läpi ja ENNEN kuin laitat sen kanneksi hillon päälle.  Jos laitat tomusokerin vasta valmiiseen kerrospipariin, menee sokeri myös hillon päälle eikä se ole tarkoitus.

 

Paina siis tomusokeroitu reiällinen pikkuleipä hillon päälle niin että tomusokeripuoli jää ylöspäin.  Voit vielä lusikan tai veitsen kärjellä tasoittaa reiässä näkyvää hilloa jos se ei peitä koko reikää.  Älä paina päällimmäistä reikäpiparia kovaa ettei se napsahda rikki.