Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

JÄNISFILETTÄ JA BATAATTIA

Uunissa paahdetut bataatit ovat herkullinen ja nopea lisuke lihalle. Sopii myös kalan kanssa! Jänisfile kypsyy nopeasti. Älä paista filettä täysin kypsäksi. Riistaliha kuivuu ja sitkistyy jos kypsyy täysin. Jos et pidä niin punaisesta lihasta kuin kuvassa, paista minuutti pari lisää.

JÄNISFILETTÄ JA BATAATTIA

 

Tässä helppo ja nopea ruoka metsästäjäperheille.

Ruoka oli valmista alle puolessa tunnissa.

 

Näitä tarvitset noin 4 henkilölle (jos muitakin ruokalajeja on):

 

1 jäniksen fileet (ulko- ja sisäfile)

ruokaöljyä ja soijaa  marinoimiseen (pikamarinointi  hetkeksi)

voita paistamiseen

suolaa ja mustapippuria myllystä

1 iso bataatti

rypsiöljyä

mustapippuria myllystä

jotain vihreää salaattia, rucolaa tai yrttejä annoksen koristeluun

2 dl kuohukermaa

soijaa

 

Näin teet:

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Ota jäniksen fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön (yleensä liha kannattaisi ottaa tuntia ennen paistamista). Laita jäniksenfileet murokulhoon tai vastaavaan ja kaada päälle ruokaöjyä ja soijaa ja anna olla siinä paistamiseen asti.

Kuori bataatti ja leikkaa suuriksi  noin ½-1 cm:n paksuisiksi  viipaleiksi. Muotoile ne haluamallasi tavalla.  Tein tässä niistä suorakulmion mallisia. Jämäpalat voi paistaa uunipannulla yhtä lailla eli  älä heitä niitä pois!

Laita bataattipalat vieri viereen uunipannulle leivinpaperin päälle ja valele ne rypsi/ruokaöljyllä pullasudin avulla. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria myllystä. Tee ihan samoin niille ns. jämäpaloille.

Laita uuniin keskitasolle  tai hieman alemmalle, ja anna paistua noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.  Jos meinaavat tummua  loppupuolella, laita leivinpaperi päälle. Bataatit ovat valmiita kun ovat pehmeitä mutta älä anna paistua ylipehmeiksikään. Jos muu ruoka ei ole vielä valmista kun bataatit ovat jo, niin laita uuni kiinni ja jätä ne sinne vielä hetkeksi.

 

Kun bataatit ovat olleet 10 minuuttia uunissa, paista fileet.  Ruskista voita pannulla ja paista fileisiin ruskea kaunis paistopinta. Vähennä lämpöä ja paista muutamia minuutteja (sisäfileitä ei niin kauaa eli vain ihan hetki, ota ne aiemmin pois ja laita folioon lepäämään) kunnes ovat ns. rosekypsiä.  Jos riistaa paistaa liikaa, siitä tulee kuivaa ja sitkeää.   Suolaa ja pippuroi paistamisen loppuvaiheessa. Laita folioon ja kääri folio kiinni. Anna levätä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. 

 Lorauta kermaa ja soijaa  pannulle (missä paistoit lihan) jotta saat hyvät maut talteen  ja hämmennä puulastan avulla. Voit halutessasi suurustaa maizenalla. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.  

 

Asettele lautaselle ensin bataattiviipaleet, sitten  filettä kauniisti leikattuna ja lopuksi vielä jotain vihreää kauniisti sinne tänne.  Kaada lopuksi kastiketta lautasen reunoille.