Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PERSIMONI-JUUSTOSALAATTI

Kypsä persimoni on ihanaa! makea hedelmä sopii ihanasti yhteen suolaisen juuston (feta tai halloumi) kanssa. Myös pähkinät sopivat kokonaisuuteen hyvin!

PERSIMONI-FETA/HALLOUMI-SALAATTI

 

 

Näitä tarvitset:

 

amerikansalaattia, makeaaa friseetä,  jääsalaattia, vuonankaalia tai Mizunaa. Voit käyttää paria kolmea salaattilajia sekaisin niin näyttää kivammalta

 

kypsä mehevä persimoni  (on hyvää mutta raaka on pahaa. Pyydä apua vihannestiskin myyjältä persimonin valitsemisessa. Usein niitä pitää pari päivää kypsyttää kotona!)

 

fetajuustoa (Euroshopperin feta neliskanttisessa lasipurkissa on ihanaa! siinä on niin hyvä öljykastike että käytän sitä salaattikastikkeena sellaisenaan)

 

TAI Halloumia jonka paistat pannulla lämpimäksi juuri ennen tarjoilua

 

pekaanipähkinöitä 

 

 

Näin teet:

 

Pese ja kuivaa hellästi salaatit ja asettele ne sopivan kokoisina suupaloina laakealle tarjoiluvadille tai annoslautasille.  

Kuori kypsä mehevä persimoni ja viipaloi kauniiksi siivuiksi tai pieniksi kuutioiksi.

 

Valuta liika öljy fetajuustokuutioista pois ja laita juustokuutiot salaattipedille. Jos käytät Halloumia, leikkaa se sentin viipaleiksi ja  paista pannulla tai parilapannulla siihen kaunis pinta. 

 

Ripottele salaatin päälle pekaanipähkinöitä. 

 

Pirskottele fetajuustoöljyä salaatille ja tarjoile heti. Jos sinulla ei ole kyseistä fetaa, niin voit tehdä tietenkin salaattikastikkeen itsekin oliiviöljystä, balsamicosta ja suolasta ja pippurista tms.