Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

OMENAHILLO

Omenahilloja voi tehdä monenlaisia. Tavallisen omenahillon (ohje alla) lisäksi ihania makuelämyksiä olivat mm. kanelinen omenahillo, vaniljainen omenahillo, sitruunainen omenahillo sekä punaherukkaomenahillo (niiden ohjeet on myös sivuillani)

OMENAHILLO

 

Näitä tarvitset noin kahteen litraan hilloa:

2 kg kuorittuja ja paloiteltuja omenoita (punnitse vasta kun paloina eli täyttä omenaa tuo 2 kg)

2 dl vettä

1 kg  hillosokeria

lasipurkkeja kansineen hillon säilyttämistä varten

 

Tee näin:

Pese ensin purkit huolella astianpesukoneessa tai käsin astianpesuaineella. Huuhtele hyvin.  Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja huljauta kaikkien purkkien sisällä kiehuvaa vettä niin että purkit "desinfioituvat". Tee sama kansille. Näin hillo säilyy eikä purkeissa ole epäpuhtauksia.  Toiset laittavat pestyt purkit uuniin 100 asteeseen ja desinfioivat siten.

Laita  kuoritut ja pieneksi paloitellut omenanpalat ja vesi kattilaan.

Keitä noin 10 minuuttia kunnes omenanpalat pehmenneet. Keittoaika riippuu täysin omenoiden kiinteydestä.  Soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5 minuuttia välillä sekoittaen.  Kuori  mahdollinen vaahto aina hillon pinnalta. 

Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin, desinfioituihin purkkeihin ja sulje  kannet hyvin.  Laita aina etiketti jotta muistat mitä hilloa purkissa on ja milloin hillo on valmistettu. Säilytä viileässä. 

Hillo on herkullista puuron kera, paahdetun leivän kanssa,  lettujen kanssa, vaniljajäätelön kera, täytekakun välissä....