Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PUOLUKKA-KINUSKIJÄÄDYKE

Tämän jälkiruoan voit tehdä survotusta marjasta tai sitten paseeratusta. Jälkimmäinen on enemmän lasten mieleen - ja osan aikuisiakin.... ja tämän voi tehdä myös karpaloista!

PUOLUKKA-KINUSKIJÄÄDYKE

 

Tämän jäädykkeen voit tehdä niin puolukoista kuin karpaloistakin. Kummastakin tulee kaunis vaaleanpunainen jälkiruoka.

Tämä sopii niin syksyillallisten jälkiruoaksi kuin myös joulun ajan jälkiruoaksi.

 

 

Tästä tulee noin 10-12 hlö:lle pieni jälkiruoka

 

Näitä tarvitset:

 

3 munankeltuaista

¾ dl sokeria

2 dl kuohukermaa

2 dl puolukka- tai karpalososetta (maun mukaan joko täysin paseerattua tai sitten survottua - lue  alla tarkemmat ohjeet tästä *)

1 dl kinuskikastiketta

3 valkuaista

 

tarjoiluun

paseerattua puolukkakastiketta ja/tai kinuskikastiketta,

puolukoita

 

Tee näin:

 

Vatkaa ensin valkuaiset  kovaksi vaahdoksi.  Vatkaa sitten keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa.

Vatkaa vielä kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa.  Älä vatkaa kermaa liian kovaksi vaan  kuohkeaksi pehmeäksi vaahdoksi.

 

sekoita yhteen keltuais-sokerivaahto, kermavaahto sekä paseeratut / tai survotut puolukat (tästä lisäohjeistusta reseptin lopussa).  Lisää sitten valkuaisvaahto ja sekoita lusikalla tasaiseksi.  Lisää lopuksi kinuskikastike, mutta älä enää sekoita kuiin muutamilla lusikan pyöräytyksillä että kinuski ei sekoittuisi massaan täysin vaan jättäisi "Juovia" jäädykkeen sekaan.  

 

vuoraa noin litran kokoinen pitkä parfait-vuoka tai sitten jokin muu, esim kuivakakkuvuoka kelmulla ja kaada jäädykemassa sinne.  Nosta jäädyke pakastimeen  vähintään 4-6 tunniksi, mieluiten vaikkapa yön yli. 

 

Kumoa valmis jäädyke  ja poista kelmu. Jos jäädyke ei meinaa irrota vuoasta, niin hyvä keino on  kastaa vuoan pohja kuumaan veteen ihan hetkeksi. Sen jälkeen parfait (jäädyke) irtoaa helposti vuoasta.  Leikkaa terävällä veitsellä  viipaleiksi ja koristele lautaset puolukoilla, kinuskikastikkeella ja paseeratulla puolukkakastikkeella (siivilän läpi puserrat puolukkaa jolloin läpi mennyt sose on kuin kastiketta, ja sitä voi hieman ohentaa vielä vesitilkalla ja maustaa halutessaan sokerilla).

 

 

 

***********************************************************************************************

*   HUOM. puolukat voit siis hellästi joko survoa haarukalla tai  lusikalla painaen kulhon reunaan ja käyttää sellaista  puolukkasurvosta (kuten kuvassa on tehty ja siksi jäädykkeessä näkyy puolukkaa lähes ehjänäkin)  tai sitten voit paseerata  kaikki kuoret pois eli survo puolukat siivilän läpi niin että läpimenevästä puolukkasoseesta tulee ihan pehmeää ja puhdasta.  Aikuiset pitävät ensimmäisestäkin ja siinä säästää marjoissa vähän mutta ainakin lasten makuun on enemmän paseerattu puolukka sillä puolukan kuoret ovat aika kovia.  Kokeilin tässä tahallaan tätä survottua puolukkaa mutta pidän kyllä enemmän itsekin paseeratusta.