Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KANA CAPRESE

Ihana helppo nopea kanaohje arkeen tai viikonloppuruoaksi!

KANA CAPRESE 

 

Noin neljälle henkilölle

 

Tämä ruoka syntyy siinä ajassa missä paistat nuo kanafileet / leikkeet. Jos käytät ohuita fileleikkeitä, ne on kaikkein helpoin paistaa ja niistä saa helposti meheviä ilman että kuivuvat pinnalta kun vielä sisältä on raakaa....  Tein tämän ruoan ehkä noin 10-15 minuutissa.  Paksummat fileleikkeet vaativat kyllä noin 20 minuutin paistoajan.

Näitä tarvitset:

4  nahatonta  luutonta kananrintaleikettä/filettä tai  itse ostin Lidlistä Kanamestarin  pehmeästi pippuroituja ohuita fileleikkeitä (jolloin muuta maustamista ei tarvita tai ripaus mustapippuria jos haluaa)  

voita paistamiseen

laadukasta merisuolaa ja mustapippuria myllystä

2 rkl laadukasta oliiviöljyä

2-3 valkosipulin kynttä

kaksi rasiaa miniluumutomaatteja, puolitettuina

10-15 suurta basilikan lehteä, hienoksi hakattuna

noin 250 g laadukasta buffalo mozzarella, leikattuna reilun sentin paksuisiksi siivuiksi 

tummaa balsamietikkakastiketta  (paksua,  ei juoksevaa)  kuten  esim. kuvassa on käytetty Pirkka tumma balsamietikkakastiketta

 

Näin teet:

Suolaa ja pippuroi kananrintaleikkeet/fileet  molemmilta puolilta tai jos käytät noita pehmeästi pippuroituja kuten minä käytin niin ei tarvitse maustaa. Paista voissa paistinpannulla niin että ensin saat vähän väriä molemmille puolille ja sitten miedommalla lämmöllä kunnes ovat kypsiä läpikotaisin. Älä ylipaista yhtään sillä muuten kuivuvat. Kanan pitää olla kypsää mutta mehevää!

 

Sillä aikaa kun kana kypsyy, lämmitä ruokalusikallinen oliiviöljyä  kattilassa. Lisää hienoksi hakkelukseksi pilkotut valkosipulin kynnet ja anna paistua minuutin verran. Lisää puolitetut tomaatit ja anna hautua kunnes kuoret alkavat hieman pehmetä/rypistyä -  muutama minuutti. Älä paista liian kuumalla äläkä niin kauaa että tomaatit menevät ihan lödöiksi.  Vain vähän aikaa!  Ota pois liedeltä ja  lisää basilikasilppu. Laita syrjään odottamaan.  Voit peittää foliolla etteivät jäähdy. 

Kun kana on hautunut kypsäksi, laita tarjoilulautaselle, ja  joka kananrinnan päälle pari palaa mozzarellaa ja  lisää tomaattiseos päälle.  Jos haluat, voit laittaa vielä hetkeksi kaiken uuniin niin mozzarella sulaa hieman. Annoksen ja makunautinnon kruunaa laadukas hyvä  paksu  balsamiviinietikka.  (tietysti jos tarjoiluastiasi menee mikroon niin kyllä sen mozzarellan voi äkkisulattaa   mikrossakin jos unohdit laittaa uuniin päälle. mutta ei saa pitää pitkään!) 

Tarjoile välittömästi!  

 

Ohjeen alkuperä on Gourmet Cooking  nettisivustolta. Pieniä säätöjä tein itse.