Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

APPELSIINI-MANSIKKAKIISSELI

Appelsiinikiisseli oli kiva välipala myös kreikkalaisen jugurtin kanssa (kuvassa). Alla ohjeessa on lisänä vaniljarahkaa, sekin sopi ihanasti kiisselille.

APPELSIINI-MANSIKKAKIISSELI

 

näitä tarvitset  noin kuudelle: 

 

7 dl  laadukasta appelsiinitäysmehua (tai  voit puristaa itsekin appelsiinimehua)

¾ dl sokeria

½ dl perunajauhoja

noin 3 dl metsämansikoita tai  3-5 dl puutarhamansikoita paloiksi pilkottuna

1-2 prk vaniljarahkaa (saa valmiina hyvin varustetuista kaupoista. tai tee tavallisesta rahkasta  lisäämällä maun mukaan vaniljasokeria  rahkan sekaan)

 

Näin teet:

 Mittaa kattilaan appelsiinitäysmehu, sokeri ja perunajauhot. Sekoita ne vaikka käsivispilällä. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes seos   kiehahtaa  ja paksunee mutta älä keitä! 

Jos käytät metsämansikoita, lisää ne  jäisinä sekaan vasta kun kiisseli on hetken aikaa jäähtynyt.  Muuten ne möhjääntyvät ihan.   Suuret pakastemansikat tai pakastemansikkakuutiot voi laittaa  kiisseliin jo tässä vaiheessa, sillä niissä menee hieman enemmän aikaa ennenkuin sulavat. Jäähdytä kiisseli  ennen tarjoilua. lämmin kiisseli ei ole hyvää. Itse pidän jääkaappikylmästä kiisselistä eniten.  

 

Laita lusikalla tai pienellä kauhalla kiisseliä annoskulhoihin tai kauniisiin juomalaseihin ja tarjoile nokareen vaniljarahkaa kera.  Tarjoile arkisena jälkiruokana tai välipalana.