Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

SORSAA ITALIALAISITTAIN JA VUOHENJUUSTORISOTTOA

Kuvateksti

SORSANRINTAA ITALIALAISITTAIN 

 

Sorsanrinta kääräisty parmankinkkuun ja lisukkeena ihanaa vuohenjuustorisottoa.

Hyvää!

 

Sorsan valmistustapa on löydetty jostain lehdestä, jonka alkuperää ei leikkeestä enää näe. Kyseessä oli ollut ilmeisesti riistaruokakilpailu lukijoiden kesken.  Muutin ohjetta vähän kun en voi oikein  lainatakaan sitä suoraan.  Alkuperäisessä ohjeessa salvianlehdet  kuullotettiin öljyssä. Minä käytin ne sellaisenaan.  Paistoin myös sorsan rintoja hieman kauemmin kuin ohjeessa oli. Vuohenjuustorisotto on vanha ohjeeni jota olen tehnyt niin kauan etten enää tiedä  mistä ja millainen alkuperäinen ohje oli. 

 

Näitä tarvitset 4 hlö:lle

 

4 sorsan rintafilettä (2 sorsasta siis. saavat olla nyljettyjä, ei tarvitse olla kynittyjä tähän ruokaan)

suolaa

mustapippurirouhetta

ohutta parmankinkkuviipaletta

8 lehteä tuoretta salviaa sorsakääreiden sisälle

ja  lisäksi noin 12 lehteä annosten koristeluun

voita paistamiseen

foliota

 

Näin teet:

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Nuiji sorsan fileet kevyesti lihanuijalla.  Suolaa ja pippuroi lihan pinta.  Laita lautaselle aina kaksi parmankinkkuviipaletta vierekkäin tai pikkuisen limittäin ja  laita sorsafilee päälle. Laita fileen päälle kaksi salvian lehteä. Kääri parmankinkut ja sorsafilee rullalle niin että siitä tulee "kääryle" jonka sisälle rullautuivat salvian lehdet. Vähän kuin kääretorttua rullaisit.   Kääri jokainen kääryle omaan folioon.

Siirrä kääryleet laakeaan uunivuokaan.  Jos ruokaa pitää ennakkoon valmistella, niin tähän asti voi tehdä valmiiksi ja laittaa sitten takaisin jääkaappiin jos tarve. muista kuitenkin että  lihat pitää ottaa vähintään ½-1 tunti ennen paistamista huoneenlämpöön! 

 

Tässä välissä voit tehdä risoton. Tai tee se niin pitkälle että lisäilet enää kanalientä ja olet siinä jo aika loppuvaiheessa.  Katso risoton ohje tämän ohjeen lopusta.

 

Sorsat  teet loppuun näin:

Paista huoneenlämpöisiä sorsakääryleitä  noin 7-12 minuuttia riippuen kuinka punakkaina ne haluat. Voit hieman raottaa kääröä ja tunnustella lihaa.  Anna lihan levähtää  kunnolla foliossa ennen jatkokäsittelyä.  Tee tällä välin risottoa  ja viimeistele se.

 

Poista sitten foliot sorsakääryleiden ympäriltä ja paista paistinpannussa voissa kunnes  pinta saa kauniin ruskean paistovärin. 

 

Viipaloi sorsa  noin 2-3 cm:n viipaleihin.  Laita valmista risottoa rengasmuotteihin ja tee kaunis risottoannos  muottien avulla keskelle lautasia.  Laita vierelle viipaloitua sorsanrintaa.  Koristele annos salvian lehdillä. 

 

 

 

VUOHENJUUSTORISOTTO  

Tämä on niitä ohjeitani jotka on  kehittyneet vuosien aikana eteenpäin jostain vuohenjuustorisoton  perusohjeesta  ja nyt minusta se on saavuttanut aika lopullisen pisteensä. Minun makunystyräni ainakin menevät tästä ihan sekaisin.   Rakastan pinjansiemeniä niin paljon että niitä lisäilen vähän kaikkialle minne ne sopivat. Tähän ne sopivat ihanasti.  Muista että ne pitää paahtaa pannulla,  jotta niiden ihana maku pääsee oikeuksiinsa!!  

Tarvitset:

1 litra kanalientä

100 g voita (kahdessa osassa 75 + 25 g)

iso sipuli silputtuna pieneksi

4 dl arborio tai carnaroli risottoa

1 dl kuivaa valkoviiniä (tai kuohuviiniä)

100 g  laadukasta vuohenjuustoa

100 g hyvälaatuista öljymarinoitua aurinkokuivattua tomaattia

50 g  rucolaa, silputtuna (jos et pidä siitä yhtään, korvaa se ruohosipulisilpulla)

25 g  laadukasta "vanhaa" parmesaaniraastetta (juuri raastettuna). Jos et käytä risotossa tarpeeksi vanhaa parmesaania, tulee risotosta liisterimäistä! 

suolaa ja mustapippuria myllystä

pinjansiemeniä, paahdettuna paistinpannulla

Lämmitä kanaliemi kuumaksi kattilassa.  Sulata eri pannussa  (esim. wokkipannu käy hyvin tai jos et omista sellaista, niin toisessa kattilassa )  75 g voita ja lisää silputtu sipuli ja laakerinlehti, keitä 5 minuuttia, lisää riisi ja anna olla hetken kunnes voi  imeytyy riisiin. Lisää valkoviini ja keitä  taas pari minuuttia kunnes liemi imeytyy riisiin. Lisää vähän kanalientä kunnes se imeytyy, lisää vähitellen lisää lientä kunnes kaikki on liemi on imeytynyt ja riisi on al dente, noin 18-20 minuuttia.   On vaikea sanoa kypsymisaikaa, joten laita "munakello" soimaan mutta tee pieni makutesti minuutin välein. Risottoriisi ei toki saa jäädä raa ´aksi mutta ei se saa tulla mössöpehmeäksikään!

Noin 5 minuuttia ennen kuin risotto on valmista, lisää kuutioitu juusto ja kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit ja rucolasilppu. Keitä 3-5 minuuttia ja lisää vielä kanalientä jos tarpeen (jos risotto tuntuu liian paksulta). Juusto ei saisi sulaa ihan kokonaan! Lisää loppu voi (25 g) ja parmesaanijuusto ja suolaa ja pippuroi.   Risoton pitäisi olla kiinteää, johon voi tehdä lusikalla vielä "laineita"  mutta se ei saa olla löysää!!  Laita risotto kauniiseen laakeaan astiaan tarjolle ja ripottele päälle vielä mahdollisesti vaikka vähän rucolaa (ei välttämätöntä jollet pidä kovasti sen mausta). 

Lopuksi voit vielä paahtaa kuivalla kuumalla pannulla pinjansiemeniä ja ripotella risoton päälle. Minusta ne ovat aivan ihania tässä!   Mutta varo:  pinjansiemenet palavat todella nopeasti vaikka seisoisit vieressä koko ajan. Liikuttele pannua ja vahdi!!!   Pinjansiemenet tulee kuitenkin paahtaa, sillä silloin niiden ihana maku vasta pääsee oikeuksiinsa! Voit myös paahtaa ne jo siinä vaiheessa kun risotto porisee itsekseen, mutta  älä vaan jätä niitä vahtimatta.