Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

SUKLAAKEKSIPALAT (tehdään ilman uunia. Superhelppo ja nopea. Sopii mainiosti buffetherkuksi koska säilyy mainiosti jääkaapissa parikin päivää)

Nämä on tehty joulun aikaan. Muuna aikana voit koristella nonparelleilla tai tomusokerilla

Kultapuuterilla koristeltu joulun alla. Tässä kuvassa näet hyvin miltä pohja näyttää kun keksejä ei murskata täysin jauheeksi (ohjeessa tästä lisää) vaan keksipalat jäävät hieman suuremmiksi.

 

 

 

SUKLAAKEKSIPALAT

 

Tästä lähtee makeanhimo varmasti!  Leikkaa palat pieniksi, sillä nämä ovat tuhteja herkkupaloja.

 

Tämän ohjeen juju on siinä että tämä on HELPOIN  JA NOPEIN OHJE IKINÄ!

Tässä ei tarvitse vatkata mitään - ei paistaa mitään -  aivan liian helppoa ollakseen totta!  Maku on makea mutta yllättäen tästä pitävät sekä aikuiset että lapset.

 

Tämän ohjeen alkuperä on ystävältäni joka sai ohjeen parikymmentä vuotta sitten Australiasta. Muutin ohjeen margariinit voiksi ja lisäsin hieman vaniljasokeria. Lisäksi tuplasin pintakuorrutteen.  Voit siis tehdä myös pienemmällä pinnalla mutta maku muuttuu toki siitä keksimäisemmäksi  pois suklaisemmasta.... Hyvää tulee silti!

 

Jos makua pitää verrata johonkin niin rex-kakun tyyppinen maku tässä on!

 

 

Näitä tarvitset:

 

250 g voita

3 dl sokeria

2 keskikokoista kananmunaa

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

400 g  Marie -keksejä

 

Suklaapiirakan pintaan:

2 pakettia tomusokeria (yhteensä 1 kg)

100 g voita

1 dl kaakaojauhetta

1 dl kuumaa kahvia

1 rkl vaniljasokeria

 

Näin teet:

 

Sulata 250 g voita kattilassa ja  lisää 3 dl sokeria ja sekoita hyvin käsivispilällä.   Ota pois hellalta. Lisää  2 munaa, 3 rkl kaakauojauhetta,  1 tl vaniljasokeria.

 

Lisää sitten voiseokseen  tehosekoittimessa ensin  KARKEAKSI MURUKSI murskatut Marie-keksit   - HUOM: ei saa missään nimessä  laittaa tehosekoitinta täysille että keksit menevät jauhoksi vaan hurauta koneella vain sen verran että keksit menevät karkeaksi rouheeksi - eri kokoista murusta siis - osa pienempää ja osa jopa pikkurillin kokoista murusta.   Kerran hurautin jauheeksikin, ja  toki onnistuu niinkin mutta  kivemmalta nämä näyttävät jos jää niitä reilumman kokoisiakin hippuja sekaan.

 

Painele "taikina" johonkin piirakkavuokaan jossa on leivinpaperi alla  tai pellille (siihenkin ensin leivinpaperi alle)  hyvin ja tasaisesti.

 

Tee sitten  kuorrute. 

Sulata kattilassa voi, lisää sokeri, kahvi, kaakao ja vaniljasokeri ja sekoita koko ajan hyvin lusikalla   ja levitä kuumana  jäähtyneen hyytyneen pohjan päälle.  Levitä melko nopeasti sillä se alkaa hyytyä heti kun jäähtyy.

Jos haluat pinnan päälle vielä jotain koristerakeita, nonparelleja tms. niin ne kannattaa laittaa heti kun kuorrute on vielä pehmeä niin koristeet jäävät kiinni pintaan.

 

Anna hyytyä jääkaapissa kunnes pinta kovettuu hieman (ei mene kauaa)  ja leikkaa terävällä veitsellä annospaloiksi.

 

Halutessasi voit koristella vaikkapa kultapuuterilla tai  tomusokerilla tai kultaisilla tähdillä tai jollain....