Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PASSIONPANNACOTTA

Passion hedelmän kaunis oranssinen väri sopii vaikka Halloweenin jälkiruoaksikin!

PASSION-PANNACOTTA  

 

 

Näitä tarvitset:

(2-4 annosta riippuen koosta. Kuvan isoja annoksia tuli vain kaksi.)

 

2 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa

 

1/4 dl sokeria

puolikas vaniljatanko

 

6 kpl kypsiä (!) passionhedelmiä (osta ajoissa, monta päivää etukäteen ja anna niiden olla huoneenlämmössä. Hedelmät ovat kypsiä vasta ruttuisina ja kurttuisina! jos yrität liian raaoista saada mehua, ei oikein onnistu. Ja jos alat survomaan siemeniä kovakouraisesti,  tulee mukaan kitkerää makua)

 

sokeria maun mukaan ( laitoin pari rkl)

 

Näin teet:

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Laita  2 dl kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon sokeri. Puolita vaniljatanko pituussuunnassa, kaavi hieman siemeniä kerman sekaan. Voit halutessasi laittaa vielä tangonkin kerman sekaan hetkeksi. Kiehauta ja odota, että sokeri sulaa kerman joukkoon. Ota kerma pois liedeltä. Lisää joukkoon pehmenneet ja käsin  kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää joukkoon sitten loput kermasta.  Poista vaniljatanko jos laitoit tangon maustumaan kerman sekaan. Annostele  pienellä kauhalla  tai varoen kaataen tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.  Periaatteessa pannacotan voi pitää vaikka yön yli jääkaapissa mutta minusta se on parhaimmillaan kun on juuri hyytynyt eikä seiso yön yli.  Eli mieluusti tee vain pari tuntia ennen!

 

Halkaise passionhedelmät kahtia, ja kaavi siemenet  siivilään ja hellästi lusikan avulla  kääntele niitä että mehu  valuu siivilän läpi talteen, vaikkapa juomalasiin.  Älä kovakouraisesti murskaa siemeniä,  vaan hellästi käännä niitä.

Passionhedelmät ovat kypsiä vasta kun ovat ruttuisia ja kurttuisia. eli osta ne ajoissa ja anna huoneenlämmössä kypsyä. Ne ovat usein kaupassa kiiltävän sileitä ja siis raakoja.  Jos  unohdit ostaa ne ennakkoon, mene  laadukkaaseen ruokakauppaan  ja pyydä hevi-tiskin myyjää valitsemaan sinulle mahdollisimman kypsiä passionhedelmiä. 

 

Sain 6 kypsästä hedelmästä noin ½ dl  kaunista oranssia mehua.   Sekoita siihen sokeria makusi mukaan.  ½ dl mehua kuullostaa vähältä mutta passionhedelmämehu on niin vahvaa ettei sitä kovin paljoa haluakaan käyttää tähän. Pieni määrä riittää tähän!

 

Kaada mehu annoslaseihin  hyytyneen pannacotan päälle. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.   Passion mehu on "juoksevaa" mutta maistuu hyvältä kiinteän pehmeän pannacotan kanssa.  Makuyhdistelmä toimii!