Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

VUOHENJUUSTORISOTTO

Himottaa jo pelkkä ajatus tästä risotosta!!

VUOHENJUUSTORISOTTO 

Tämä on niitä ohjeitani jotka on  kehittyneet vuosien aikana eteenpäin jostain vuohenjuustorisoton  perusohjeesta  ja nyt minusta se on saavuttanut aika lopullisen pisteensä. Minun makunystyräni ainakin menevät tästä ihan sekaisin.   Rakastan pinjansiemeniä niin paljon että niitä lisäilen vähän kaikkialle minne ne sopivat. Tähän ne sopivat ihanasti.  Muista että ne pitää paahtaa pannulla,  jotta niiden ihana maku pääsee oikeuksiinsa!! 

Tarvitset:

1 litra kanalientä

100 g voita (kahdessa osassa 75 + 25 g)

iso sipuli silputtuna pieneksi

4 dl arborio tai carnaroli risottoa

1 dl kuivaa valkoviiniä (tai kuohuviiniä)

100 g  laadukasta vuohenjuustoa

100 g hyvälaatuista öljymarinoitua aurinkokuivattua tomaattia

50 g  rucolaa, silputtuna (jos et pidä siitä yhtään, korvaa se ruohosipulisilpulla)

25 g  laadukasta "vanhaa" parmesaaniraastetta (juuri raastettuna). Jos et käytä risotossa tarpeeksi vanhaa parmesaania, tulee risotosta liisterimäistä! 

suolaa ja mustapippuria myllystä

pinjansiemeniä, paahdettuna paistinpannulla

 

Lämmitä kanaliemi kuumaksi kattilassa.  Sulata eri pannussa  (esim. wokkipannu käy hyvin tai jos et omista sellaista, niin toisessa kattilassa )  75 g voita ja lisää silputtu sipuli ja laakerinlehti, keitä 5 minuuttia, lisää riisi ja anna olla hetken kunnes voi  imeytyy riisiin. Lisää valkoviini ja keitä  taas pari minuuttia kunnes liemi imeytyy riisiin. Lisää vähän kanalientä kunnes se imeytyy, lisää vähitellen lisää lientä kunnes kaikki on liemi on imeytynyt ja riisi on al dente, noin 18-20 minuuttia.   On vaikea sanoa kypsymisaikaa, joten laita "munakello" soimaan mutta tee pieni makutesti minuutin välein. Risottoriisi ei toki saa jäädä raa ´aksi mutta ei se saa tulla mössöpehmeäksikään!

Noin 5 minuuttia ennen kuin risotto on valmista, lisää kuutioitu juusto ja kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit ja rucolasilppu. Keitä 3-5 minuuttia ja lisää vielä kanalientä jos tarpeen (jos risotto tuntuu liian paksulta). Juusto ei saisi sulaa ihan kokonaan! Lisää loppu voi (25 g) ja parmesaanijuusto ja suolaa ja pippuroi.   Risoton pitäisi olla kiinteää, johon voi tehdä lusikalla vielä "laineita"  mutta se ei saa olla löysää!!  Laita risotto kauniiseen laakeaan astiaan tarjolle ja ripottele päälle vielä mahdollisesti vaikka vähän rucolaa (ei välttämätöntä jollet pidä kovasti sen mausta). 

Lopuksi voit vielä paahtaa kuivalla kuumalla pannulla pinjansiemeniä ja ripotella risoton päälle. Minusta ne ovat aivan ihania tässä!   Mutta varo:  pinjansiemenet palavat todella nopeasti vaikka seisoisit vieressä koko ajan. Liikuttele pannua ja vahdi!!!   Pinjansiemenet tulee kuitenkin paahtaa, sillä silloin niiden ihana maku vasta pääsee oikeuksiinsa! Voit myös paahtaa ne jo siinä vaiheessa kun risotto porisee itsekseen, mutta  älä vaan jätä niitä vahtimatta.

 Kuten kuvasta huomaat, tällä kertaa tein risottoa sellaiselle joka ei pidä rucolasta, joten korvasin sen ruohosipulilla. Sekin sopii hyvin!  Laita sitä vain tarpeeksi paljon!