Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KANA-AVOKADOKEITTO

Ihana kana-avokadokeitto on maustettu limen mehulla ja korianterilla. Tässä keitossa todella tärkeää on laadukkaat raaka-aineet! Avokadojen täytyy olla kypsiä ja meheviä, samoin kuin tomaattienkin! Kanan pitää olla myös hyvää rinta/filepalaa. Älä ylikeitä keittoa! Mausta rohkeasti lopussa vielä mustapippurilla ja tarvittaessa laadukkaalla suolalla. Korianteri ja limen mehu antavat ihanan loppusilauksen keitolle!

KANA-AVOKADOKEITTO

 

Tämä ihana  keitto maistuu korianterilta, limeltä, avokadolta, kanalta, sipulilta. Etenkin  thaimaalaisen/aasialaisen ruoan ystäville suosittelen tätä lämpimästi!

Keitto valmistui noin 10 minuutissa, kun sen teki valmiista kanafilepaloista.

 

Tässä keitossa todella tärkeää on laadukkaat raaka-aineet!  Avokadojen täytyy olla kypsiä ja meheviä, samoin kuin tomaattienkin!  Kanan pitää olla myös hyvää rinta/filepalaa. Älä ylikeitä keittoa! Mausta  rohkeasti lopussa vielä mustapippurilla ja tarvittaessa laadukkaalla suolalla. Korianteri ja limen mehu antavat ihanan loppusilauksen keitolle!

Ainekset:


n. 700 g  luutonta nahatonta kananrintaa/filettä kuutioina/paloina
1 rkl oliiviöljyä
reilu 2 dl hienoksi pilkottua kevätsipulia
2 jalapenoa, hakattu hienoksi (jätä siemenet jos haluat tulisen keiton, muuten ota ne pois.)
2 valkosipulin kynttä, hienoksi hakattuna
n. 4  1/2 dl -5 dl vettä +  1 kanaliemikuutio  
2  kypsää mehevää tomaattia,  siemenet poistettu ja kuutioitu  
3-4 rkl  juuri puristettua limen mehua

3 kypsää mehevää avokadoa kuorittuina ja kuutioituina

kourallinen (noin 1 dl)  tuoretta korianteria

suolaa ja myllystä rouhittua mustapippuria


Tarjolle voi lisäksi laittaa halutessaan tortilla maissi chipsejä (ostin itse chilimaustettuja tortilla chipsejä Lidlistä)

Näin teet:

Kuumenna oliiviöljyä kattilassa ja lisää kevätsipulit, valkosipulisilppu ja jalapenot pilkottuina. (poista siemenet jos haluat miedompaa, ja jätä siemenet jos haluat tulisempaa).   Anna hautua pari minuuttia miedolla lämmöllä.  

Lisää vesi, kanaliemikuutio, tomaattikuutiot, ja kanapalat. Anna porista keskilämmöllä  muutama minuutti kunnes kanapalat ovat kypsiä. Kanan pitää kypsyä mutta älä pidä yhtään yliaikaa että kanat ovat meheviä.   Lisää limenmehu. Lisää ihan viime tipassa silputtua korianteria ja  avokadokuutiot - ne eivät saa "lämmetä".   Mausta hyvällä suolalla ja  rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoile heti.


Voit tarjota lisänä tortilla chipsejä.  Minun suosikkini on chilimaustettu tortilla chips. Saa ainakin Lidlistä.

Ohje on mukailtu englanninkielisestä ohjeesta, johon tein omia muutoksia mm. mausteiden ja liemen osalta.  Alkuperäisessä kanafileetkin keitettiin kokonaisina jolloin keittoaika oli pitkä. Nopeutin ohjetta hieman. Top of FormBottom of Form