Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

JUHANNUSKOIVUHALKO (Mustikkakääretorttu)

Juhannuskoivuhalko näyttää suuritöiseltä mutta on lopulta aika nopea tehdä. Peruskääretorttu on todella nopea - koristelu vie vain vähän aikaa jos on yhtään tehnyt aiemmin sokerimassa/marsipaanipäällysteisiä kakkuja. Jos ei ole tehnyt koskaan marsipaanista/sokerimassasta, niin tästä on hyvä aloittaa harjoittelu, sillä tämä on aika yksinkertainen tehdä.

JUHANNUSHALKO MUSTIKKAKÄÄRETORTTU

 

 

Tämän tortun idea syntyi siitä mietin juhannukseksi  jotain herkkutuliaista kun mentiin ystävien mökille.   Olin nähnyt joskus netissä kääretortun joka oli tehty juhannushaloksi  marsipaanin ja pastavärien kera.

Mökkipaikkakunnalla ei kaikkia kakkuhienouksia saa kaupoista mutta vaahtokarkin makuista sokerimassaa lopulta kuitenkin löytyi, samoin mustaa  elintarvikeväriä  ja vihreää marsipaania, joten tällainen lopputulos tuli.

Kääretortun halusin tehdä ehdottomasti mustikkahillostani, jota oli vielä jäljellä viime kesältä ja tässä vaiheessa vanhat hillovarastot pitää tyhjentää jotta kohta voi tehdä uusia hilloja tilalle.

Ajattelin että mustikkahilloa ja kermavaahtoa  sisälle, ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan ja se toimi.

 

 

Näitä tarvitset:

 

Pohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

tortun sisälle:

mustikkahilloa (sitä meni yli 10 ruokalusikallista eli ihan sellainen keskikokoinen purkillinen - en mitannut sen tarkemmin kun omissa purkeissa ei lue grammamääriä)

3  dl vispikermaa

1 rkl vaniljasokeria

 

valkoista sokerimassaa tai vaahtokarkin makuista sokerimassaa (tai marsipaania)

kaulin ja tomusokeria

mustaa elintarvikeväriä (tai pastaväriä)

tai jos ei saa niitäkään niin oikein tummaa suklaata valutettuna raidoiksi  pinnalle

vihreää marsipaania koivunlehtien tekoon

 

Näin teet:

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.

 

Vaahdota vispikerma ja vaniljasokeri.  

Levitä hillo tasaisesti jäähtyneelle kääretorttulevylle.

Levitä hillon päälle kermavaahtoa.

Jätä reunoista noin 2 cm ilman täytettä.

Kääri rullalle leivinpaperin avulla. Jos kääretortun saumakohdasta pursuaa yli täytettä, ota ne lusikalla pois ja syö erikseen. 

 

Levitä pinnalle loput kermavaahdosta ja huolella myös halon päihin jotta mustikkahillo ei ole  kosketuksissa tulevan sokerimassan kanssa (se voi  värjäytyä siitä). 

Kaulitse sokerimassa tomusokeroidulla työtasolla ja nosta se kääretortun päälle. 

Tee mustat raidat pintaan joko sulatetulla tummalla suklaalla tai elintarvikeväreillä pienen maalisudin avulla (tai jos ei ole mitään sutia, niin tee vaikka talouspaperista sellainen pötkylä jonka pään kastat elintarvikeväriin).

 

Jos haluat, voit tehdä vielä muutamia irtonaisia koivunlehtiä  vihreästä sokerimassasta tai marsipaanista koivuhalon pinnalle sinne tänne.  Ne lehdet voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä valmiiksi jottei tule niin kiire.  On olemassa ihan muotteja joiden avulla voi tehdä tuollaisia lehtiä helposti. Minä tein ne niin että otin pieniä oikeita koivunlehtiä  pienestä koivusta ja  pesin ja kuivasin lehden ja laitoin kaulitun marsipaanin päälle ja veitsellä leikkasin reunoja pitkin eli näin sain koivun lehden mallisia marsipaanilehtiä helposti. Lopuksi terävän veitsen terällä tein lehtiruoti/lehtisuoni-kuviot lehtien pintaan.