Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

MUTAKAKKUKARKKI-KUPPIKAKUT

Tässä ohjeessa on helpotettu leipomista lapsia ajatellen eli pursotettava mousse on kaupan valmiista kakkumoussejauheesta tehtyä. Tämä ohje on helppo ja sopii siis hyvin lapsikokkaajillekin!

MUTAKAKKU-KARKKI-KUPPIKAKUT

 

Näitä tarvitset noin 23-24 kuppikakkuun (pienehkö/keskikokoinen paperivuoka tehtynä muffinipellin syvennyksiin):

200 g tummaa suklaata, 60-70%
200 g voita
2 dl sokeria
5 munaa (M koko)

2 tl vaniljasokeria
1 rkl vehnäjauhoja (gluteeniton versio olisi  joko gluteenittomalla jauhoseoksella kuten Sunnuntai  tai sitten  vaikkapa hienoksi jauhetulla mantelijauheella)   

Kuorrutteeseen:

2 pussia Dr.Oetkerin suklaamoussejauhetta

5 dl maitoa

 

Tee näin:

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Ota 24 pientä / keskikokoista muffinssivuokaa.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, jäähdytä seos.  Sekoita munat ja sokeri  kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää voisuklaaseokseen. Lisää viimeiseksi vehnäjauho  ja vaniljasokeri taikinaan hyvin lusikalla käännellen. 

Jaa taikina muffinivuokiin jotka ovat metallisessa muffinivuoassa (jos et näin tee, paperiset vuoat antavat myötä ja lösähtävät rumasti)  ja paista  175 asteisessa uunissa noin 8-10 minuutin ajan. Riippuu vuoan koosta ja uunin tehosta, minulla meni aika tarkkaan 10 minuuttia kotona ja mökillä hieman vähemmän aikaa (tehokkaampi ja uudempi uuni).  Kokeile ehdottomasti kypsyyttä paistotikun avulla. Taikina saa ja sen pitää jäädä mutakakkutapauksessa hieman tahmeaksi mutta ei sentään raa´aksi. Eron tikussa näet siinä että raaka taikina jää hyvin nestemäiseksi ruskeaksi  - kuin sula suklaa. Ja tahmainen taikina jää "kökkäremäisesti" kuin taikina. Huomaat eron ainakin jos tökkäset kerran muffinin sisälle vaikkapa 7-8 minuutin kuluttua  ja sen jälkeen minuutin puolentoista välein.  Älä paista mutakakkumuffineita ylikypsiksi/kypsiksi. Ei ne pilalle mene mutta maku ei ole optimi.

 

Anna jäähtyä ja jos mitenkään mahdollista, anna vetäytyä jääkaapissa kelmuun peitettynä seuraavaan päivään. Ovat silloin paljon parempia! Hötöisyys häviää ja niitä voi haukkia ( jos heti uunista tulon ja jäähtymisen jälkeen syö, pitää ne melkein lusikoida kun ovat vielä niin pehmeitä. Toisena päivänä ne voi jo haukkia).

 

Tee sitten toisena päivänä kuorrute.

Sekoita maito ja moussejauhe ja vatkaa kuohkeaksi.  Siihen menee noin minuutti (lue moussepakkauksesta ohje)

Pursota pursottimen avulla kauniit ruusukkeet muffinien pinnalle.

Koristele haluamallasi tavalla, esim. karkeilla.

Älä ihmettele kun paistamisen jälkeen pian kuppikakut lösähtävät täysin. Se kuuluu mutakakussa asiaan.   Muista että moussen pursottaminen  peittää ruman läsähtämisen sitten täysin!