Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

HENNAN OMENAKAURAPAISTOS

Helppoa ja nopeaa! Valmista noin 35 minuutissa (sisältäen jo uunissaoloajan...)

HENNAN OMENA-KAURAMURUPAISTOS

 

Tätä jälkiruokaa kutsumme kotona usein vain "omenalaatikoksi".

Se on nopea - sen tekee 5-10 minuutissa + päälle toki uunissa oloaika, noin puolisen tuntia, riippuen omenalajikkeesta ja omenapalojen koosta.

 

Tämä maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Lämpimänä voit tarjota tämän kanssa vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta. Kylmän omenapaistoksen kanssa voit tarjota  vaniljakastiketta.

Vaniljakastiketta kuluu runsaasti. Minun suosikkini on Flora Vanilla. (tämä ei ole mainos, eikä minulla ole mitään kytköksiä valmistajaan vaan se  vain on kaupan vaniljakastikkeista se minun lempparini)

 

Tässä ohjeessa sokerin määrää voi itse säädellä.  se ei vaikuta tämän ruoan onnistumiseen millään lailla.  Jos käytät kovin kirpeitä omenoita, lisää sokeria. Jos taas jostain syystä haluat vähäsokerisemman vaihtoehdon, voit silloinkin  vähentää sokeria.  Kauratäytteestä älä kuitenkaan jätä sokeria täysin pois.

 

Näitä tarvitset:

 

2 litraa omenapaloja  (jo siis valmiiksi pilkottuja paloja)

½ dl sokeria  (tai enemmänkin jos käytät kovin kirpeitä omenoita)

200 g voita (ei margariinia)

4 dl kaurahiutaleita

½ dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

 

 

Näin teet:

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

 

Pese ja kuivaa omenat jos tarpeen. Paloittele ne pienehköiksi  (noin ruokalusikallisen kokoisiksi) paloiksi.  palojen ei tarvitse olla tasakokoisia, voi olla seassa pieniä ja suuriakin.  Palojen ei tarvitse myöskään olla "kauniita" eli jotenkin kauniisti leikattuja, ne eivät jää näkyviin.

 

Voitele uunivuoka voilla ja laita omenapalat vuokaan.  Ripottele  sokeria pinnalle. Jos käytät kirpeitä omenoita, voit ripotella enemmän sokeria, ja jos käytät makeampia, voit laittaa vain ohjeen ½ dl tai vaikka jättää koko sokerin tästä pois (älä jätä silti kauratäytteestä pois).

 

Sulata kattilassa voi  ja kun se on täysin sulaa, lisää sinne kaurahiutaleet ja sokeria sekä vaniljasokeri.  Lusikoi kauratäyte jokseenkin tasaisesti omenalohkojen päälle.

Paista uunissa keskitasolla tai jopa hieman alempana noin puolisen tuntia kunnes omenat tuntuvat pehmeiltä (kokeile haarukalla) ja kaurapinta on kauniin ruskea.  Jos paistat liian korkealla, pinta saattaa tummua liikaa ennen kuin omenat  pehmenevät.

 

Älä tarjoa polttavan kuumana. Anna hetki vetäytyä. Lämpimänä voi tarjota ja maistuu ihanalta vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Maista myös haaleana tai ihan kylmänä. se on nimittäin todella hyvää silloinkin, jopa parempaa!

Jos laatikkoa jää, säilytä jääkaapissa (sen jälkeen kun on kunnolla  jäähtynyt) mutta  voin ja sokerin takia se kovettuu siellä eikä pysy yhtä hyvänä enää.