Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KAHVISUKLAAKONVEHDIT

Ihanat konvehdit sopivat vaikka joulun jälkiruokapöytään tai ovat hieno illallisen lopetus (muuta jälkiruokaa ei tarvitsekaan kuin kahvi ja itse tehty konvehti!)

HENNAN HERKKU  KAHVISUKLAAKONVEHDIT

 

 

Olen tehnyt monta kertaa konvehteja taloussuklaasta tai muista leivontasuklaista jonkun ohjeen mukaan. Niistä ei vain tule koskaan ihan superhyviä - johtuen juuri perusraaka-aineesta eli suklaasta.  Siksi  päätin tehdä nyt konvehteja  Fazerin sinisestä. En ollut varma miten se  mukautuu ohjeeseen kun kaakaoprosentti on niin paljon pienempi kuin taloussuklaassa. Minulla ei ollut mitään ohjetta tähän, vaan päätin vain laittaa muutamaa hyvää perusraaka-ainetta yhteen ja jättää kaikki omituisuudet pois.  Näistä tuli niin hyviä, että näitä teen toistekin!  Hieman pipertämistä tämä vaatii…. varmaan pari tuntia varasin näiden tekoon. Oli kyllä vaivan väärti!

 

 

Näitä tarvitset noin 25 pikku-konvehtiin:

 

25 konvehti-muottia (joko esim. kertakäyttöisiä konvehtimuotteja kuten Bruno konvehtivuoka tai sitten esim silikonisia konvehtimuotteja. Itse käytin nyt Bruno konvehtivuokia, sellaisia tukevia paksuja foliovuokia)

1 pullasuti tai mieluiten uusi puhdas vesiväripensseli

kermapursotin

 

200 g Fazerin sinistä suklaata (=1 levy)

1 dl kuohukermaa

2 tl kahvilikööriä (esim. Chymos)

 

Tee näin:

 

Sulata ensin suklaa hellästi vesihauteessa kattilassa. Suklaa on nyt hyvä sulattaa kattilassa näin, koska osa suklaasta jatkotyöstetään kattilassa.  Älä sulata liian kuuman veden päällä sillä maitosuklaa ei kestä samanlaista lämpöä kuin suuremman kaakaoprosentin omaavat suklaat!   Jos maitosuklaan lämpö nousee jonnekin 30 asteen hujakoille tai yli, sen rakenne kärsii täysin eikä siitä tule enää samanveroista  kuin mitä se oli. 

 

Kun suklaa on sulanut, ota kattila työpöydälle, ja kasta pensseli sulaan suklaaseen ja "voitele" pienet konvehtivuoat sisältä suklaalla. Anna suklaan jäädä oikein paksuksi kerrokseksi. Laita  vuoat jääkaappiin ja anna olla siellä vartin verran. Kun suklaa on jo selvästi kiinteytynyt, ota vuoat uudelleen  kattilan viereen ja sudi pensselillä joka konvehtivuokaan uusi kerros suklaata vanhan suklaan päälle niin että  suklaata on reilusti vuoassa. (näin suklaakupit eivät rikkoonnu kun  myöhemmin irrotat vuoat pois)

Laita konvehtivuoat jälleen jääkaappiin ja anna jähmettyä siellä kunnolla!

 

Laita nyt  kattilaan, jäljellä olevan suklaan sekaan kuohukerma sekä kahvilikööri ja anna lämmetä liedellä vain sen verran että seos  tulee tasaiseksi. Älä vaan kiehauta  sitä ettei suklaan lämpö nouse liikaa!  

Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä. voit myös hetkeksi laittaa jääkaappiin.

 

Vatkaa jäähtynyt suklaa-kermaseos kattilassa vaahdoksi / mousseksi  sähkövatkaimella ja kun seos on niin "Kiinteää" että vatkatessa mousseen jää vatkauskuvioita eikä ne lähde vaikka lopetat vatkauksen, on  massa valmista. Jos massa ei meinaa millään vaahtoutua niin hyväksi, niin laita se välillä taas jääkaappiin, se auttaa sen kovettumista. Laitoin kerran välissä kattilan jääkaappiin ja sen jälkeen vatkautui hienosti.  Kun mousse on lopulta kiinteytynyt, sitten se pitää kohtuunopeasti pursottaa suklaakuoriin ennen kuin se jähmettyy liian kovaksi! 

 

Laita moussea "kermapursottimeen" .

 

Ota sitten hyytyneet konvehtivuoat jääkaapista ja irrota konvehtivuoat varoen pois suklaakonvehdeista niin että vain "suklainen kuori" jää jäljelle.

Pursota sitten pursottimella moussea suklaakuoren sisälle.

Koristele tuoreilla tai juuri jäisinä pakastimesta otetuilla vadelmilla,  suklaakahvipavuilla tai jollain muulla kuten nonparelleilla, suklaakarkkkirouheella tai muilla sokerikoristeilla. Tai jätä ne yksinkertaisesti sellaisiksi.

 

Säilytä tarjoiluhetkeen asti jääkaapissa!   

 

HUOM.  Jos tarjoilet pakastevadelma koristeena, koristele vadelmalla vasta juuri ennen tarjoilua, muuten se alkaa sulaa jääkaapissa ja voi valuttaa punaista nestettä konvehdille.

  

Konvehdit voi koristella vaikka millä. Minusta paras oli silti vadelma ja toiseksi paras yksinkertainen kahvipapusuklaakaramelli joita myy mm. Tiger -nimiset liikkeet (esim. Itäkeskus, Helsinki tai Iso Omena, Espoo)