Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

HALLOUMI-NEKTARIINISALAATTI

Tämä makuyhdistelmä syntyi mökillä puolivahingossa enkä ollut suunnitellut sitä tänne sivuille - siksi kuva ei ole mitä parhain - nektariinit ja halloumit ovat miten sattuu viipaloidut. Voit siis viipaloida nektariinit ja halloumit kauniimmin kuin minä :-)

HALLOUMI-NEKTARIINISALAATTI

 

 

Olen aiemmin kokeillut Halloumisalaatteja mm. vesimelonin  tai mansikoiden kera mutta nyt kokeilussa oli rakastamamme nektariinit. Ihanasti suolainen Halloumi sopi myös makean raikkaan nektariinin kera.

 

Halloumin voi kesäaikaan grillata ja muulloin paistaa paistinpannulla tai jos omaa parilapannun, niin siinä Halloumiin saa kauniit raidat tai ruudut. Minulla ei mökillä ollut parilapannua kun tätä kokeilin joten  paistoin ihan vain pannulla.

 

Olen nähnyt joskus vinkattavan että nektariiniakin voi grillata ja sitäkin kokeilin mutta se ei ollut meidän makuun ollenkaan. Näin ollen pidän nektariinit tuoreina ja  grillaan vain halloumin. 

 

Näitä tarvitset noin neljälle:

 

Mieleistäsi salaattia tai paria eri laatua, esim.  jääsalaattia ja friseetä tai  amerikan salaattia ja friseetä.

 

Viinisuolaheinää (tai vaikkapa rucolaa)

 

1 pk Halloumijuustoa

 

Pari kypsää nektariinia  (raaka nektariini ei ole hyvää, huolehdi että ovat kypsiä!)

 

salaatin kastikkeeksi jotain mieluista, kuten oliiviöljyn ja balsamicon sekoitusta, minä ripautan sinne myös hieman sokeria tai hunajaa,  sitruunamehutilkkaakin voi kokeilla.

 

 

Näin teet:

 

huuhtele ja kuivaa salaatit.  Pese nektariinit. Pilko nektariinit mahdollisimman kauniiksi viipaleiksi, ja poista tietenkin kivi.

Revi salaatit salaattivadin pohjalle. Asettele päälle viinisuolaheinän lehtiä (tai vaikka rucolaa).

Grillaa tai pariloi halloumijuustopalat viipaleina ja asettele ne ja nektariinipalat salaattipedille limittäin.

 

Pirskottele päälle oliiviöljyä ja/tai balsamicoa maun mukaan tai tee niistä ensin juomalasiin sekoitus oliiviöljyä, balsamicoa, ripaus sokeria, sitruunamehua.

 

Pirskottele kastike salaatin päälle tai tarjoile erikseen etenkin jos on lapsivieraita sillä monet lapset vierastavat salaattikastikkeita, etenkin balsamicoa tai etikkapohjaisia kastikkeita.