Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

SPAGHETTIVUOKA

Spaghettivuoka kätkee sisällensä jauhelihaa, juustoa, yrttejä, tomaattimurskaa.... Nopea ja helppo arkiruoka. Maistuu koko perheelle.

SPAGHETTIVUOKA

Helppo ja maukas arkiruoka. Aktiivinen aika kokkailla oli noin 20 minuuttia ja sen päälle uunissa noin 45 minuuttia.

Ohjeesta tulee iso lasagnevuoallinen, jonka mitat on noin 23 * 30 cm.

Ohje oli joskus muistaakseni Vauvalehden tai Perhelehden sivuilla (?) mutta muutin ohjetta vähän  eli lisäsin tuoreyrttejä  ja muistaakseni lihan määrääkin. 

näitä tarvitset:

16 dl vettä

1 lihaliemikuutio

 

400 g jauhelihaa

2 rkl voita paistamiseen

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1  tl  Santa Maria grillausmaustetta

½ dl - 1 dl  tuoretta basilikasilppua maun mukaan

 

1 tlk tomaattimurskaa ( 500 g, esim Pirkka luomu)

350 g  ns. värikästä (tai tavallista) rakettispaghettia (pätkittyä spaghettia)

250 g Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa

 Tee näin:

Laita uuni päälle, 200 C.

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan jossa on tilaa, sillä lisäät kohta sinne kaikki muutkin ainekset.  Itse käytin 4  litran kattilaa.  Ruskista jauheliha voissa paistinpannulla, mausta suolalla, pippurilla, grillausmausteella ja tuoreella basilikasilpulla. Lisää jauheliha kiehuvaan veteen. Odota että vesi kiehuu taas ja lisää sitten tomaattimurska ja odota, että kiehuu taas kunnolla. Lisää sitten spagetti ja keitä 5 min. Lohko sulatejuusto ja lisää kattilaan. Anna kiehua taas kunnes sulatejuusto on sulanut sekaan. Siihen menee pari minuuttia. Kun sulatejuusto on sulanut sekaan, kaada seos isoon uunivuokaan ja paista +200 C noin 45 min. Anna ehdottomasti vuoan vetäytyä huoneenlämmössä noin vartin ajan, muuten ruoka on hieman vielä liian löysää eikä kuumana makukaan  vielä tule esille samalla lailla kuin hieman jäähtyneenä.   tarjoile lisänä raikasta vihersalaattia tai tomaattisalaattia. 


P.s. kun teet tätä ja kaadat seoksen vuokaan, se näyttää todella löysältä siinä vaiheessa. ohjeessa ei ole kuitenkaan virhettä, vaan seos kiinteytyy uunissa 45 minuutissa + jäähdytysaika noin 10-15 minuuttia vielä huoneenlämmössä. (vähän sama juttu kuin lasagnen kohdalla).  Ruoka jää suuren nestemäärän takia meheväksi, eikä kuiva vaikka lämmittäisit sitä seuraavana päivänä uudelleen.