Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

SUKLAA-KARKKIMUFFINIT

Mehevä taikina ja sisällä ihanaa Pätkis-suklaata sekä DaCapoa sekä Amerikan pastilleja....

SUKLAA-KARKKIMUFFINIT

 

Annoksesta tulee noin 16  keskikokoista muffinia. Ohje on alun perin Sara la Fountainin. Olen  avannut ohjeen tekstin omaan muotoon,  sillä minusta  ohjeen tekoon tarvitaan vähän "jippoja" jotta ne onnistuvat.  Lue siis alla olevat vinkit jos haluat onnistuneet muffinit!!

 

Lue nämä vinkit ensin, jotta saat mahdollisimman onnistuneet muffinit!

·        älä jätä suklaita ja karkkeja liian suuriksi paloiksi, etteivät ne painu kaikki taikinan pohjalle muffinivuoassa ennen kuin ehtivät paistua paikoilleen (kuva)

·        Käytä muffinipeltiä apuna etteivät muffinit lösähdä. Laita siis muffinipellin syvennyksiin aina paperinen muffinivuoka, niin pelti tukee  muffineita ja niistä tulee kauniita ja onnistuneita muutenkin (jos taikina alkaa valua, ja suklaat tulevat vuoan reunoille, ne palavat ja tulee pahan makuisiksi). Jos sinulla ei ole muffinivuokaa, sitten laita pari kolme paperista vuokaa päällekkäin ja osta  ainakin laadukkaita paperivuokia joissa on selvästi paksumpi paperi.  Ne ihan halvimmat ovat todella "lösähtävää" mallia…

·        kun laitat taikinaa muffinivuokiin, niin lusikoi taikina niihin ilman että reunoille menee taikinaa joka palaa pahanmakuiseksi siihen kiinni. Jos taikinan pinnalle jää karkkeja tai etenkin suklaata, niin paina niitä varoen taikinan sisälle ja/tai laita vielä pieni nokare pelkkää taikinaa päälle, sillä jos karkkeja ja etenkin suklaata jää pinnalle nokareiksi, niin ne palavat helposti uunissa ennen kuin muffinit ovat kypsiä.

·        kun olet paistanut muffinit, ja otat uunista pois, niin ota ne heti ruokalusikan avulla (ovat nimittäin kuumia) varovaisesti niitä lytistämättä pois muffinivuoasta ja "tarkasta" joka muffini heti kun ovat vielä pehmeitä ja kuumia ettei  pinnalta ole suklaapala sulanut ja valunut mustan näköisesti pitkin reunoja. Ne ovat pahanmakuisia paloja, jotka voi helposti vielä tässä vaiheessa ihan vain "Nyppäistä" pois.  Ne nimittäin todella muuten maistuvat kitkeriltä.  Netissä luin monen käyttäjän kokemuksia näistä muffineista  ja moni sanoi että palat paloivat reunoihin kiinni ja maistuivat pahoilta jne joten minusta tämä ohje vaatii tosiaan myös nuo kaksi vinkkiä että herkkupalojen pitää olla pienehköjä ja niitä ei saisi jäädä pinnalle kun muffinivuoat täyttää.  

 

Näitä ohjeita noudattamalla saat kyllä ihanat mehevät muffinit…

Muistathan että kun  nämä muffinit tulevat uunista ulos, niin ne eivät oikeasti ole hyviä ennen kuin kunnolla jäähtyvät. Ja minusta ne eivät olleet hyviä vielä silloinkaan, vaan  kun illalla myöhään tein ne (klo 21) ja peitin yöksi foliolla hyvin, niin aamulla olivat vetäytyneet ihanasti ja olivat todella meheviä. Eli ota aikaa näille ja leivo useita tunteja ennen tarjoilua! 

 

 

Näitä tarvitset (noin 16 keskikokoista muffinia):

 

2 rkl murukahvijauhetta

2 rkl kiehuvaa vettä

2 ¾ dl kuohukermaa

100 g sulatettua voita

2 munaa

6 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 ½ tl leivinjauhetta

2 ¾ dl sokeria

4 kpl Fazerin Pätkis -patukoita (a 18g) 

(tai Pätkis pussista noin  72 g pikkupaloja eli noin 13-14 pikkupalaa)

4 kpl Fazerin Da Capo -patukoita

¾ dl Fazerin Amerikan pastilleja

muffinivuokia, paperisia  sekä paistoapuun muffinipellin tai pari

ripaus sokeria vielä muffinien pintaan juuri ennen uuniin laittoa

 

 

Näin teet:

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

 

Sekoita keskenään kiehuva vesi ja murukahvijauhe niin että kahvijauhe liukenee kunnolla veteen. Lisää sitten maito sekä kerma sellaisenaan (ei vatkaamista).

Sulata voi kattilassa mutta älä anna sen ruskistua ja lisää voi kahvi-kermaseokseen. Jäähdytä seos.

 

Pilko suklaat ja karkit. Laitan kuvan tähän jotta näe minkä kokoisia paloja teen näistä. On tärkeää ettei palat jää liian suuriksi, sillä silloin ne helposti painuvat  muffinivuoassa pohjaan.  Myös jos pala sattuu pompahtamaan paiston aikana pintaan, niin suuri pala lösähtää vuoasta helposti pois ja valuu pitkin muffinivuoan ulkoreunoja ja pahimmillaan palaa siihen.

 

Sekoita eri kulhossa yhteen vehnäjauhot, sokeri, ruokasooda sekä leivinjauhe.

 

Vatkaa munat vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. 

 

Sekoita nyt yhteen kerma-kahviseos sekä munavaahto. Lusikalla sekoittaminen riittää tästä eteenpäin joka vaiheessa. 

Lisää jauhoseos sekaan, sekoita sekaisin.  Lisää vielä pilkotut suklaapalat ja karkkipalat (pastillit).  Sekoita taikina sekaisin mutta älä enää sekoita sitä turhaan liikaa. 

 

Laita joka muffinipellin koloon paperinen muffinivuoka ja täytä vuoka PUOLILLEEN tai ihan hitusen yli puolilleen taikinaa. Älä laita liikaa taikinaa vuokaan, sillä nämä kohoavat valtavasti paiston aikana. Jos laitat liikaa taikinaa vuokaan, niin muffinit paisuvat ja suklaapalat alkavat pursua ulos vuoasta ja valuvat pitkin muffinin sivuja ja palavat pahanmakuisesti kiinni reunoille!!! 

 

HUOM. Jos sinulla ei olisi muffinivuokaa (pelti) niin laita kaksi-kolme tukevaa (ei niitä halvimpia huonoja) paperista vuokaa päällekkäin ja paista uunipellillä mutta jätä silloin erittäin suuri väli viereisiin muffineihin sillä nämä jäävät raaoiksi jos eivät saa tarpeeksi tilaa että paistuvat hyvin sivuiltakin.

 

Ripottele muffinien päälle vielä pieni ripaus sokeria ja paista uunissa noin 25 minuuttia (keskikokoiselle muffinille).

 

Kun paistat näitä parissakin erässä, niin älä täytä seuraavia paperivuokia vielä kun ekat ovat uunissa. Tämä siitä syystä että kun taikinat odottavat paperivuoissa, niin karkki ja suklaapalat hiljalleen painuvat kaikki muffinivuoan pohjalle samaan paikkaan.  Eli ota rauhassa edelliset uunista, ja sitten vasta ala täyttämään seuraavia…

Jos käytät samaa  muffinipeltiä  uudelleen, niin anna sen pari minuuttia ensin jäähtyä, ja sitten  pyyhi muffinivuoan kolot  kostutetulla talouspaperilla  puhtaiksi (niihin jää rasvaa ja jopa suklaahippuja) ja kuivaa vielä toisella talouspaperilla. 

Sitten laita vasta paperiset muffinivuoat tilalle ja täytä uudelleen taikinalla ja ripottele taas pinnalle pikkuisen sokeria.

Paista taas samalla lailla, ja laita uunikello soimaan!